Ασφαλιστική Αγορά

Εθνική Ασφαλιστική: Θα γίνει εθελουσία εντός του 2023


Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου προτίθεται να εκκινήσει εντός του 2023 η Εθνική Ασφαλιστική, όπως προέκυψε από την συνάντηση που είχε, πρόσφατα, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων με τους εκπροσώπους της διοίκησης της εταιρείας, Ρ. Γκαούτσι και Ν. Τόμπρο.

Αυτό αναφέρει ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του, στην οποία υπογραμμίζει ότι είχε αποστείλει στην διοίκηση, πριν την συνάντηση, την θεματολογία της συνάντησης με στόχο αυτή να είναι παραγωγική.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής σχετικά με τα θέματα που τέθηκαν από την πλευρά των εργαζόμενων:

- Θέμα απόλυσης συναδέλφου χωρίς τήρηση πειθαρχικής διαδικασίας. Οι εκπρόσωποι της διοίκησης ανέφεραν ότι ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό που έχρηζε ειδικής διαχείρισης. Δεν είναι στις προθέσεις τις εταιρίας να παρακάμπτει από εδώ και στο εξής τις προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες.  

- Η πορεία της εταιρείας και τα αποτελέσματα 2022. Αναφέρθηκε ότι το 2022 ενώ ξεκίνησε καλά εξελίχθηκε σε μια δύσκολη χρονιά. Το 2023 προβλέπεται ότι, θα είναι εξίσου δύσκολη χρονιά μεταβατικού χαρακτήρα. Η εταιρεία, παρά τον σκληρό ανταγωνισμό, έχει πλάνο για περαιτέρω ανάπτυξη, βασιζόμενη στη βελτίωση των τεχνολογιών και σε προσθήκη «εργαλείων» τόσο για τα δίκτυα όσο και για το προσωπικό.

- Θέμα πρόσληψης εργαζομένων μέσω εταιρειών ενοικίασης και μέχρι να γίνει αυτό, χορήγηση αύξησης. Η εταιρεία σκοπεύει να ολοκληρώσει το όλο εγχείρημα μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Η πρόθεσή της είναι να προσληφθεί μέρος (η ακριβής έκφραση ήταν «το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό») από τους συναδέλφους των εταιρειών ενοικίασης προσωπικού, με ατομικές συμβάσεις εργασίας ως ειδικοί σύμβουλοι και όχι υπάλληλοι, ανάλογα με τις ανάγκες. Στους υπόλοιπους η πρόθεση είναι να έχουν μια δίκαιη και τίμια αντιμετώπιση. Η Icap και η Action Line θα δώσουν τα τυπικά προσόντα και το προφίλ του κάθε εργαζόμενου (σπουδές, οικογενειακή κατάσταση, συνέπεια σε ωράρια κλπ). Η κάθε διεύθυνση θα αναφέρει τις ανάγκες της για τις θέσεις και τα προσόντα που απαιτούνται και στο τέλος η εταιρεία θα κρίνει ποιοί θα προσληφθούν και σε ποιά θέση. Για το θέμα αύξησης μισθού άμεσα και της εναρμόνισης του ωραρίου, μέχρι να ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία, η διοίκηση δεσμεύτηκε να το εξετάσει και να απαντήσει.

- Θέμα πρόσληψης γραμματέων εταιρικών γραφείων πωλήσεων και μέχρι να γίνει αυτό, χορήγηση αύξησης. Η διοίκηση έδειξε να μην γνωρίζει το θέμα σε βάθος. Μετά τις απαραίτητες διευκρινίσεις γνωστοποιήθηκε ότι το μοντέλο λειτουργίας που θα ακολουθήσει η εταιρεία για το δίκτυο Agency βρίσκεται ακόμη υπό διαμόρφωση. Καθώς η εταιρεία θέλει να βλέπει τους συνεργάτες Agency ως επιχειρηματίες, εξετάζεται ένα μοντέλο που θα βασίζεται μόνο στην προμηθειακή αμοιβή (commission based) και αυτό θα μπορούσε να είναι η μελλοντική μετεξέλιξη του δικτύου. Στο μεταξύ τέθηκε, παράλληλα, το θέμα της αύξησης των μισθών και του βοηθήματος των 500 ευρώ.

- Πρόθεση από πλευράς εταιρείας για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και Εσωτερικού Κανονισμού Εργασίας. Η πρόθεση είναι να προχωρήσει σε υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και Εσωτερικού Κανονισμού Εργασίας, μετά από διαπραγματεύσεις.

- Πορεία και αρμοδιότητες υποκαταστημάτων. Καθώς το μοντέλο που θα ακολουθήσει η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποκρυσταλλωθεί, θα εξεταστούν μελλοντικά τα όποια σχέδια για την ύπαρξη, την ανάπτυξη, τον ρόλο και τις αρμοδιότητες των υποκαταστημάτων. Τα πάντα είναι μέχρι τότε ανοιχτά, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε για την επόμενη ημέρα της εταιρείας, μπορεί τα καταστήματα να μην υπάρχουν ή μπορεί και να υπάρχουν πολύ περισσότερα από όσα υπάρχουν σήμερα.  

* Αν προτίθεται η εταιρεία να κάνει εθελουσία το 2023

Η διοίκηση ήταν απολύτως σαφής. Ναι, θα γίνει εθελουσία εντός του 2023.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα