Πολιτική

Euractiv: Δημοσκόπηση εταιρείας βλέπει "μάχη" ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ


"Φωτιά" στο εκλογικό σκηνικό έρχεται να βάλει δημοσκόπηση πολυεθνικής εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών και όπως αναφέρει δημοσίευμα του Euractiv, η Νέα Δημοκρατία προηγείται οριακά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αρκετές εταρίες πραγματοποιούν δημοσκοπήσεις με τον κλασικο τρόπο των ψηφοδελτίων, χρησιμοποιώντας ειδικούς αλγόριθμους για ανάλυση δημοσιευμένων αποτελεσμάτων άλλων ερευνών, ενώ ρόλο παίζουν και οι αποκλίσεις των προηγούμενων εκλογών.

Το Euractiv αναφέρει ότι μια τέτοια έρευνα δόθηκε στις 12 Μαΐου σε στελέχη Γ' επιπέδου εταιρείας και σε σημαντικούς ευρωπαίους παράγοντες, αλλάζοντας άρδην από τις ελληνικές δημοσκοπήσεις και συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία κινείται μεταξύ 33-34%, ο ΣΥΡΙΖΑ 32,5-33,5%, το ΠΑΣΟΚ  8,7%-9,3%, το ΚΚΕ στο 5,7%-6,3%, η Ελληνική Λύση στο 4,5% – 5,1%, το ΜέΡΑ 25 στο 3,5% - 4,1% και άλλα κόμματα ανάμεσα στο 9%-11%.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως υπάρχει μικρή πιθανότητα κάποιος από τους δύο να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού με το τρίτο κόμμα μετά τις κάλπες της απλής αναλογικής. Η Νέα Δημοκρατία εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει 1.890.000 ψήφους, ακολουθούμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ με 1.860.000 ψήφους και το ΠΑΣΟΚ με 510.000 ψήφους, ενώ η αποχή θα κυμαίνεται στο ποσοστο του 2019.

Σύμφωνα με το Euractiv, η μείωση της αποχής βολεύει το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όσοι απέχουν είναι νεότερης ηλικίας.

Παράλληλα, έρευνα του Eteron Institute for Research and Social Change δείχνει πως περίπου 430.000 Έλληνες νέοι ψηφοφόροι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα