Τράπεζες

Ξανά στις αγορές βγαίνει η Eurobank – Εκδίδει 10ετές ομόλογο


Ξανά στις αγορές βγαίνει η Eurobank με την έκδοση ενός νέου 10ετούς τίτλου «Tier 2», με την τράπεζα να θέτει ως στόχο την άντληση ποσού έως 300 εκατ.ευρώ, για τη βελτίωση των δεικτών ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων (MREL)

Όπως έγινε γνωστό, η Eurobank έδωσε εντολή στις Barclays, Bank o America, JP Morgan και Morgan Stanley να «τρέξουν» τη διαδικασία έκδοσης και να οργανώσουν μία σειρά επαφών με επενδυτές. Ο τίτλος είναι τύπου 10NC5, δηλαδή έχει διάρκεια 10 ετών με δυνατότητα ανάκλησης στην πενταετία και αναμένεται να λάβει αξιολόγηση «Β2» από τη Moody’s και «B-» από τη Fitch.

Στα τέλη Μαϊου η Εurobank είχε βγει ξανά στις αγορές, με ομόλογο διάρκειας 2,5 ετών, με δικαίωμα ανάκλησης στα 1,75 έτη, έχοντας πετύχει να αντλησει 500 εκατομμύρια. Το κριτήριο «επιτυχίας», ωστόσο, δεν είναι η επίτευξη του στόχου άντλησης κεφαλαίων, αλλά το επιτόκιο, που όπως αποδείχθηκε από τις πρόσφατες εξόδους της Εθνικής, της Πειραιώς και της Αlpha (τον Οκτώβριο), έχει πάει πολύ ψηλά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πιο πρόσφατο senior ομόλογο που εξεδόθη, αυτό της Πειραιώς, είχε τελικό επιτόκιο το ιδιαιτέρως «αλμυρό» 8,5%...

Επίσης η Εθνική βγήκε στις αγορές με senior ομόλογο, το επιτόκιο του οποίου διαμορφώθηκε σε 7,50%, ενώ  ανάλογη πρόσφατη έκδοση έκανε και η Alpha Bank έγινε με επιτόκιο 7,25%.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα