Τράπεζες

Eurobank Equities: Οι ελληνικές τράπεζες είναι έτοιμες να γυρίσουν σελίδα


Οι ελληνικές τράπεζες είναι έτοιμες να γυρίσουν σελίδα εκτιμά σε ανάλυσή της, η Eurobank Equities, επισημαίνοντας το εξαιρετικό «έργο» που έχουν κάνει για την εξυγίανση των ισολογισμών τους και την απομείωση των «κόκκινων» ανοιγμάτων. Η Eurobank Equities δίνει νέες τιμές στόχους για τις τράπεζες, τοποθετώντας στην κορυφή των επιλογών τη μετοχή της Εθνικής.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση «με την εκκαθάριση των ισολογισμών τους να είναι ορατή, καθώς έχουν επιταχύνει τα σχέδιά τους και αναμένεται να ολοκληρώσουν τις προγραμματισμένες συναλλαγές τους όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια μέχρι τα μέσα του 2022, χρονιά κατά την οποία ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPEs) θα διαμορφωθεί σε μονοψήφια επίπεδα, οι ελληνικές τράπεζες είναι έτοιμες να γυρίσουν σελίδα».

Αναφορικά με τις τιμές στόχους, η Eurobank Equities, συστήνει αγορά τιμή στόχο για τη μετοχή της Εθνικής, με τιμή στόχο τα 3,48 ευρώ, ενώ προχωρά στην αναβάθμιση της μετοχής της Πειραιώς, επίσης με σύσταση αγοράς, και τιμή στόχο τα 1,84 ευρώ.

Αντιθέτως τη μετοχή της Αlpha Bank την υποβαθμίζει σε σύσταση «διακράτησης», με τιμή στόχο τα 1,37 ευρώ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα