Η πρώτη εκδήλωση του ευρωπαϊκού προγράμματος “Fruitilisious from Europe” στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου 2025.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βάμβακος Πέλλας διοργανώνει την πρώτη εκδήλωση του ευρωπαϊκού προγράμματος Fruitilisious from Europe στην Ελλάδα, την Τρίτη 20 Μαΐου 2025, στο εστιατόριο GH Attikos (Γαριβάλδη 7, Αθήνα), με τη συμμετοχή δημοσιογράφων, εκπροσώπων του αγροδιατροφικού κλάδου και στελεχών της αγοράς.
Η εκδήλωση σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του τριετούς προγράμματος Fruitilisious from Europe στην ελληνική αγορά – ενός προγράμματος που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και στοχεύει στην προώθηση της κατανάλωσης φρέσκων ευρωπαϊκών φρούτων υψηλής ποιότητας και αυθεντικότητας, με έμφαση στη βιωσιμότητα και την ιχνηλασιμότητα.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα απευθύνει χαιρετισμό ο κ. Δημήτριος Μαντακούδης, εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βάμβακος Πέλλας. Το μενού, εκτός από τις εκλεκτές προτάσεις του εστιατορίου, θα περιλαμβάνει και ειδικά σχεδιασμένες συνταγές που αναδεικνύουν τη γευστική ποιότητα και τη φρεσκάδα των προϊόντων του Συνεταιρισμού – βερίκοκα, ροδάκινα και κεράσια.
Η εκδήλωση στην Αθήνα εγκαινιάζει για την Ελλάδα το πρόγραμμα που έχει στόχο την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των πιστοποιημένων ευρωπαϊκών φρούτων στην εγχώρια αγορά και την ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη της βιώσιμης γεωργικής παραγωγής.