Πολιτική

Ευρωζώνη: Σε υψηλό ενναμήνου ο σύνθετος PMI


Ενισχύθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα στη ευρωζώνη το Μάρτιο, με τον δείκτη PMI να φτάνει μια ανάσα από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία της S&P Global.

Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης PMI που καλύπτει μεταποίηση και υπηρεσίες σκαρφάλωσε σε υψηλό εννέα μηνών το Μάρτιο στις 49,9 μονάδες, από 49,2 μονάδες το Φεβρουάριο.  Ο δείκτης ωστόσο συμπλήρωσε 10 διαδοχικούς μήνες κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων.

Σε υψηλό εννέα μηνών σκαρφάλωσε και ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες, στις 51,1 μονάδες από 50,2 μονάδες. Οι αναλυτές τοποθετούσαν τον δείκτη στις 50,5 μονάδες.

Στην αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκε η μεταποίηση, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί σε χαμηλό τριών μηνών στις 45,7 μονάδες από 46,5 μονάδες το Φεβρουάριο, χάνοντας την εκτίμηση των αναλυτών που περίμεναν να ενισχυθεί στις 47,0 μονάδες. Ο αντίστοιχος δείκτης για την παραγωγή στον κλάδο βελτιώθηκε κάπως, στις 46,8 μονάδες από 46,6 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα