Οικονομία

Ευρωζώνη: Στο 8,5% επιβεβαιώνεται ο πληθωρισμός το Φεβρουάριο


Επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός της ευρωζώνης τον Φεβρουάριο, αλλά η αύξηση των τιμών συνέχισε να επιταχύνεται λόγω της αύξησης του κόστους των υπηρεσιών, ανακοίνωσε την Παρασκευή η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ Eurostat, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα νωρίτερα αυτό το μήνα.

Σύμφωνα με το Reuters, o πληθωρισμός στις 20 χώρες που μοιράζονται το ευρώ υποχώρησε στο 8,5% τον Φεβρουάριο από 8,6% έναν μήνα νωρίτερα, καθώς η μεγάλη πτώση του ενεργειακού κόστους αντισταθμίστηκε από την άνοδο των τιμών σε όλους σχεδόν τους άλλους τομείς.

Η υποκείμενη αύξηση των τιμών συνέχισε να επιταχύνεται και ο δομικός πληθωρισμός εξαιρουμένων των ασταθών τιμών των τροφίμων και των καυσίμων, δείκτης που παρακολουθεί στενά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εκτινάχθηκε στο 5,6% από 5,3%.

Η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκια κατά άλλες 50 μονάδες βάσης την Πέμπτη για να αντιμετωπίσει μια ιστορική άνοδο των τιμών και οι νέες προβλέψεις της έδειξαν ότι η υποκείμενη αύξηση των τιμών θα είναι επίμονη για τα επόμενα χρόνια, παραμένοντας πάνω από τον στόχο του 2% έως το 2025.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα