Διεθνή

Εύσημα Λίντνερ στην Ελλάδα – Την αποκάλεσε παράδειγμα για τη Γερμανία!


Αυτό κι αν είναι αναπάντεχο, ο Κρίστιαν Λίντνερ να επαινεί την Ελλάδα! Ναι, ο αποκαλούμενος «μικρός Σόιμπλε», o νέος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ανέφερε τη χώρα μας ως παράδειγμα προς μίμηση, για τη μεταρρυθμιστική και οικονομική πολιτική που ακολουθεί, την οποία, μάλιστα,  τόνισε ότι πρέπει να μιμηθεί το Βερολίνο.

«Ένα από τα σημεία προσανατολισμού για εμάς είναι η εντυπωσιακή και πετυχημένη πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης», δήλωσε ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων σε κοινή συνέντευξη Τύπου  με τον νέο καγκελάριο, Σοσιαλδημοκράτη 'Ολαφ Σολτς και τον υπουργό Οικονομίας και Κλίματος, τον πολιτικό των Πρασίνων, Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Σύμφωνα με τον κ. Λίντνερ, στην Ελλάδα επιτεύχθηκε «με πολύ εντυπωσιακά μεταρρυθμιστικά μέτρα να οδηγηθεί η ελληνική οικονομία σε ένα νέο πετυχημένο δρόμο.» Και η Γερμανία θα πρέπει να αναπτύξει παρόμοια φιλοδοξία. «Συνεπώς, χαίρομαι», δήλωσε ο κ. Λίντνερ, «με την επόμενη ευκαιρία να συνεχίσουμε στην Αθήνα με τον πρωθυπουργό και τον ομόλογο μου σε καλό κλίμα και με συναίνεση τις συνομιλίες που είχαμε και στο παρελθόν.»  

Προς το παρόν είναι δύσκολο να να εκτιμήσει κανείς, το τι μπορούν να σημαίνουν αυτές οι φιλοφρονήσεις. Γεγονός είναι πάντως ότι στην περίοδο της ελληνικής κρίσης χρέους οι Φιλελεύθεροι υποστήριζαν την επιβολή αυστηρών μέτρων λιτότητας στην Ελλάδα, ενώ στην παρούσα φάση διαφωνούν με τη χαλάρωση των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης