Πολιτική

Φάμελλος: Οι επιβεβαιωμένες υποκλοπές είναι ένα έγκλημα δημοκρατίας


«Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από τις εθνικές εκλογές έχουμε μία ταχεία απονομιμοποίηση της Κυβέρνησης. Στο θέμα των Τεμπών, η κοινωνία δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση και στην αμεροληψία της έρευνας για τα Τέμπη. Και στη δικαιοσύνη υπάρχουν αρκετά ζητήματα ανοιχτά. Οι πολίτες και εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη ως θεσμό αλλά τη θέλουμε καλύτερη. Διότι όλοι κρινόμαστε. Θέλουμε πράγματι πιο γρήγορη απονομή δικαιοσύνης», τόνισε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM 97,8» και στους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

Ο ίδιος σημείωσε: «Για παράδειγμα έχουν περάσει σχεδόν έξι μήνες από τη συνάντησή μας με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ακόμη δεν έχουμε απαντήσεις στο θέμα των παρακολουθήσεων. Κανείς δεν έχει απαντήσει ποιος παρακολουθούσε τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και για ποιο λόγο. Για τον κ. Ανδρουλάκη πιθανά μπορεί και να πάρουμε απαντήσεις για τους λόγους παρακολούθησης. Αλλά για τον κ. Φλώρο και τον Υπουργό τον κ. Χατζηδάκη ποιος θα μας απαντήσει; Για τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Πρωθυπουργού και τον υπεύθυνο αμυντικών εξοπλισμών;»,

Ερωτώμενος αν έχουν επιβεβαιωθεί αυτές οι παρακολουθήσεις ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επεσήμανε «Δύο χρόνια μετά το μεγάλο σκάνδαλο για το οποίο δεν έχουν δοθεί απαντήσεις, δεν μπορούμε να αμφισβητούμε ότι υπήρχαν παρακολουθήσεις όπως του κ. Χατζηδάκη και του κ. Φλώρο. Αυτό προκύπτει και από στοιχεία που έχει δώσει η ΑΔΑΕ και έχουν κοινοποιηθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και στη Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο. Και θυμάστε την ακραία επίθεση που έχει κάνει ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Ράμμο που τον κατηγόρησε για προσωπική ατζέντα σε ομιλία του στη Βουλή. Αναφέρομαι επίσης στα στοιχεία που έχει καταθέσει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προς τον Άρειο Πάγο σχετικά με την παρακολούθηση 93 τηλεφωνικών αριθμών από το κακόβουλο λογισμικό Predator. Για όλα αυτά περιμένουμε απαντήσεις. Η πολιτική και η δημοσιογραφία οφείλουν να έχουν ισχυρή μνήμη».

Σε συνέχεια ερωτήσεων για το αν υπάρχουν στοιχεία ο Σ. Φάμελλος υπενθύμισε ότι «Σαφώς και υπάρχουν στοιχεία της ΑΔΑΕ. Έχει ενημερωθεί και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από τον κ. Ράμμο για αυτά τα περιστατικά μετά από πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα. Και μάλιστα ο πρόεδρος της αρχής ο κ. Ράμμος έχει πει επίσημα στην Ευρωβουλή στην επιτροπή LIBE πως όταν ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα τον απείλησαν προσωπικά αξιωματούχοι της κυβέρνησης. Όχι μόνο έχουν επιβεβαιωθεί οι παρακολουθήσεις του κ. Χατζηδάκη και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, αλλά υπήρχαν βουλευτές και αξιωματούχοι της Κυβέρνησης που όπως αποκάλυψε ο κ Ράμμος, τον απείλησαν μετά τις αποκαλύψεις. Εξάλλου οι απειλές από κυβερνητικά στελέχη κατά του κ. Ράμμου και άλλων δικαστών όπως η κυρία Τουλουπάκη υπάρχουν και στην απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου».

Συνέχισε δε ο Σωκράτης Φάμελλος «Θυμίζω ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί τον κ. Ράμμο, διότι ως αρχηγός κόμματος με βάση τη νομοθεσία επιτρέπεται να ενημερωθεί και υποχρεούται η ΑΔΑΕ να τον ενημερώνει. Είναι βεβαιωμένη η παρακολούθηση του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων και είναι επιβεβαιωμένη και η παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη. Για το λόγο αυτό έχουμε θέσει δημόσια και το ερώτημα για ποιο λόγο δεν έχουν απευθυνθεί προς τη Δικαιοσύνη οι παρακολουθούμενοι και όλα τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Ξεκαθαρίζω πρώτον, ότι υπήρχαν παρακολουθήσεις που επιβεβαιώθηκαν από την έρευνα που έκανε η ΑΔΑΕ σε παρόχους και ενημερωθήκαμε και εμείς από την ΑΔΑΕ και δεύτερον αποτελεί σοβαρό πολιτικό πρόβλημα που τα πρόσωπα αυτά δεν έχουν απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη. Καλά κάνει ο κ. Ανδρουλάκης και διεκδικεί τα δικαιώματά του και θέλει να ενημερωθεί για το λόγο παρακολούθησής του. Υπάρχουν όμως πολλά πολιτικά πρόσωπα, με κεντρικό ρόλο στη χώρα μας, που πρέπει να απαντήσουν και για τη δική τους πολιτική ευθύνη στη διεκδίκηση του δικαιώματός τους για το απόρρητο των επικοινωνιών».

Ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε επίσης ότι «Σαφώς και υπάρχει δημοσιοποιημένη η επιστολή που είχε στείλει ο Αλέξης Τσίπρας στην Ανεξάρτητη Αρχή στις 27.12.2022, όπου ρωτούσε ονομαστικά ως δικαιούνταν και ως όφειλε και για τον κ. Χατζηδάκη και για τον κ. Φλώρο και η απάντηση ήταν επιβεβαιωτική. Και μάλιστα στις απαντήσεις της ΑΔΑΕ υπάρχει και ο χρονικός προσδιορισμός των παρακολουθήσεων. Για τον κ. Χατζηδάκη 8 μήνες και για τους ανώτατους αξιωματικούς περίοδο μέχρι και 2 ετών. Για αυτόν τον λόγο νομίζω υπήρξε στη συνέχεια και πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης. Θυμίζω ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταθέσει στη Βουλή τα εξής: στα αρχεία των παρόχων η Ανεξάρτητη Αρχή βρήκε επισυνδέσεις της ΕΥΠ πέραν του κ. Ανδρουλάκη και του κ. Κουκάκη και για τα τηλέφωνα του κ. Κύρτσου, του κ. Τέλογλου… Και αναφέρθηκε και στα έγγραφο που είχε λάβει από τον πρόεδρο της Αρχής. Και υπάρχει πυκνή αλληλογραφία και ενημέρωση και της Βουλής από την ανεξάρτητη αρχής και μπορείτε να το ζητήσετε και από τον Πρόεδρο της Βουλής. Η ΑΔΑΕ επιβεβαίωσε στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κάποια από τα παρακολουθούμενα πρόσωπα μετά από ερώτημα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

«Δεν με ενδιαφέρει πρώτα από όλα η ενημέρωση που θα κάνει ο κ. Ανδρουλάκης – την οποία εκτιμώ ότι πρέπει να την κάνει δημόσια – όσο η προτεραιότητα να ενημερώσει την ελληνική κοινωνία η Δικαιοσύνη. Προτεραιότητα είναι ότι η δικαιοσύνη οφείλει να αποδώσει ευθύνες για τις υποκλοπές. Και στη συνέχεια να ενεργοποιηθούν όλα τα κοινοβουλευτικά εργαλεία για τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν εμπλακεί σε αυτή την υπόθεση. Οι επιβεβαιωμένες υποκλοπές κατά υπουργών, αξιωματικών, πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών είναι ένα έγκλημα δημοκρατίας και πρέπει να δώσει ταχύτατα απαντήσεις η δικαιοσύνη», κατέληξε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Κλείνοντας σχετικά με τις ευρωεκλογές ανέφερε «Ως ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ξεκινάμε με τη σημασία που έχουν οι ευρωεκλογές για την Ευρώπη. Ως πολίτες της Ευρώπης θέλουμε η Ευρώπη να γίνει καλύτερη. Θέλουμε μία Ευρώπη που θα έχει ισχυρή εξωτερική πολιτική, να είναι ενοποιημένη πολιτικά, να είναι πραγματικά οικολογική και δημοκρατική και βεβαίως να έχει και κοινωνικό πρόσωπο, να μην ασχολείται μόνο με τα ολιγοπώλια. Αυτά είναι λάθη της Ευρώπης για τα οποία έχει σοβαρές ευθύνες και η κα Φον Ντερ Λάιεν και η σημερινή Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε αυτή την Ευρώπη και να έχουμε καλύτερο Ευρωκοινοβούλιο, που θα έχει ισχυρό λόγο. Για το λόγο αυτό θέλουμε και περισσότερους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Και το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών προφανώς συνδέεται και με τη χώρα μας. Δείτε ως παράδειγμα την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου και την κριτική που ασκεί στην Ελλάδα. Γιατί εμείς θέλουμε να έχουμε ισχυρό κράτος δικαίου και ισχυρή χώρα. Μας ενδιαφέρει, λοιπόν, και ποιους ευρωβουλευτές θα εκλέξουμε και για την Ελλάδα, όχι μόνο για την Ευρώπη. Και είναι προφανές ότι η ευρωεκλογές θα αποδείξουν και την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Γιατί μέσα σε λίγους μήνες από τις εθνικές εκλογές υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα