Πολιτική

Πρόταση Φάμελλου για κοινοβουλευτικό έλεγχο των υποκλοπών


Κάλεσμα στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ώστε «να αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών», απηύθυνε ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος.

Με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, ο κ. Φάμελλος εξέφρασε την ανησυχία του «για παρεμβάσεις της κυβέρνησης», ενώ τόνισε «την ανάγκη να ολοκληρωθεί γρήγορα ο έλεγχος και να απαντήσει η δικαστική αρχή για το τι γίνεται η έρευνα των παράνομων επισυνδέσεων της ΕΥΠ, αλλά και των αριθμών που είχαν δεχθεί μηνύματα από το κακόβουλο λογισμικό».

«Κάποιος πρέπει να απαντήσει τι γίνεται με τη διασταύρωση των στοιχείων των δύο ερευνών. Γιατί ενώ τίποτα δεν έχει τελειώσει, υπάρχει μία επείγουσα διαβίβαση έρευνας από την εισαγγελία πρωτοδικών στον αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου η οποία χαρακτηρίστηκε ως αναβάθμιση. Μας ανησυχεί όμως ιδιαίτερα, οποιαδήποτε παρέμβαση μπορεί να γίνει που συνδέει το αίτημα της εισαγγελίας πρωτοδικών προς την ΑΔΑΕ, να ελέγξει κατά πόσο τα 92 άτομα τα οποία είχαν στοχοποιηθεί από το παράνομο "Πρέντατορ" υπήρχαν και στη λίστα των παράνομων επισυνδέσεων της ΕΥΠ. Μας ανησυχεί να υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση των αλλαγών με αυτό το αίτημα. Όπως και ότι ο έλεγχος τώρα τροποποιειίται και δεν ξέρουμε πως εξελίσσεται», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος και πρόσθεσε:

«Εμείς το λέμε ξεκάθαρα. Πρώτον: πρέπει ο έλεγχος και για τις δύο αυτές υποθέσεις να ολοκληρωθεί άμεσα και η δικαιοσύνη να δώσει απαντήσεις και δεύτερον: ζητάμε και εμείς να έχουμε ενημέρωση. Προτείνω και προς τα υπόλοιπα κόμματα να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο για αυτό το ζήτημα».

«Πρέπει να εξαντλήσουμε, και εμείς θα το κάνουμε, όλα τα εργαλεία, σεβόμενοι τη Δικαιοσύνη και την αναγκαιότητα της στη χώρα μας να έχουμε γρήγορες απαντήσεις και να μην υπάρχει καμία σκιά στο θέμα των υποκλοπών. Εμείς δεν εμπιστευόμαστε κανένα δημοσίευμα. Εμείς θέλουμε να εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη αλλά πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί αυτό και να το αποδεικνύουμε. Για τα ζητήματα της διαφάνειας, της δημοκρατίας θα είμαστε πολύ περισσότερο απαιτητικοί και σε πολύ γρηγορότερο χρόνο, γιατί ότι και αν σχεδιάζει η κυβέρνηση, είτε για τις ανεξάρτητες αρχές είτε για το κράτος δικαίου, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εδώ και είναι εδώ για να διασφαλίσει ότι τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι», επεσήμανε ο κ. Φάμελλος.

Ακόμα, ο πρόεδρος της Κ.Ο του Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία, επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κατηγορώντας την ότι με την στάση της στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση «έχει δημιουργήσει ρήξη στην πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της χώρας».

«Η μονομερής συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ισραηλινό Πρόεδρο είναι λάθος. Η Ελλάδα πρέπει να πρωτοστατεί στις προσπάθειες ειρήνευσης στην περιοχή στην κατάπαυση του πυρός και της επανεκκίνησης των συνομιλιών. Αυτός ο φαύλος κύκλος της βίας πρέπει να σταματήσει γιατί βυθίζει και τους Ισραηλίτες και τους Παλαιστινίους και τους Ισραηλινούς στον φαύλο κύκλο της αβεβαιότητας», ανέφερε ο κ. Φάμελλος.

Τέλος, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού, ο κ. Φάμελλος το χαρακτήρισε «νομοθετική πρωτοβουλία νεκρού αποτυπώματος σε ό,τι αφορά την ουσιαστική προώθηση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης».

«Ορθώς αναιρεί λανθασμένες ενέργειες των δύο προηγούμενων υπουργών της ΝΔ, του κ. Κικίλια και του κ. Θεοχάρη, η βιώσιμη όμως τουριστική ανάπτυξη δεν εξαντλείται στο ψήφισε-ξεψήφισε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φάμελλος.

«Μας καλείται να ψηφίσουμε ένα νομοσχέδιο από το οποίο απουσιάζει ο σχεδιασμός για αξιοποίηση του πλούτου της χώρας. Δεν υπάρχει διάχυση του τουριστικού προϊόντος ούτε ολοκληρωμένη στρατηγική», ανέφερε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα