Πολιτική

Φάμελος: Διώκονται μέλη της ΑΔΑΕ που επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον


Στην σημερινή παρέμβαση του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστου Ράμμου, στην επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, αναφέροντας ότι η παρέμβαση αυτή «επιβεβαιώνει και αναδεικνύει σοβαρά προβλήματα στις δημοκρατικές λειτουργίες και το σεβασμό στο έργο των Ανεξάρτητων Αρχών στην Ελλάδα».

Ο κ. Φάμελλος υποστηρίζει ότι «το σκάνδαλο των παράνομων υποκλοπών παραμένει "στο συρτάρι", παρότι βάλλονται συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής απειλείται δημόσια από κυβερνητικά στελέχη, ενώ διώκονται μέλη της αρχής-ΑΔΑΕ που επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον».

Ακολούθως κάνει λόγω για «κολοσσιαίες ευθύνες του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του, εφόσον οι πράξεις τους παραβιάζουν το κράτος δικαίου και το ευρωπαϊκό κεκτημένο και εκθέτουν παγκόσμια τη χώρα μας».

Σημειώνει τέλος: «Ο δημοκρατικός κόσμος οφείλει θεσμικά να λάβει κοινές πρωτοβουλίες για την προστασία και τη στήριξη των ανεξάρτητων Αρχών και κυρίως για τον σεβασμό και την εφαρμογή όλων των συνταγματικών προβλέψεων. Και η Δικαιοσύνη, ως πυλώνας του δημοκρατικού κράτους δικαίου, οφείλει να επιτελέσει με ταχύτητα, ανεξαρτησία και αποτελεσματικότητα το έργο της ώστε να μη μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο και να διαφυλαχτεί και ο θεσμός αλλά και το αίσθημα δικαίου στην κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε αυτήν την κοινωνική συμφωνία δημοκρατίας θα είναι παρών και θα συνεισφέρει με όλες του τις δυνάμεις».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα