Επιχειρήσεις

Φάρμακα: Εμπορική συνεργασία Genesis Pharma με Deciphera


H ελληνική εταιρεία φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας.Genesis Pharma ανέλαβε την αποκλειστική διάθεση του φαρμάκου Ripretinib (ριπρετινίμπη) σε 14 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Η ριπρετινίμπη είναι εγκεκριμένη στην ΕΕ για τη θεραπεία ενήλικων ασθενών με προχωρημένο γαστρεντερικό στρωματικό όγκο (GIST), που έχουν λάβει προηγούμενη θεραπεία με τρεις ή περισσότερους αναστολείς της κινάσης, συμπεριλαμβανομένης της ιματινίμπης.

Η Genesis Pharma υπέγραψε σχετική συμφωνία με την παρασκευάστρια-δικαιούχο του φαρμάκου Deciphera Pharmaceuticals, μια βιοφαρμακευτική εταιρεία που επικεντρώνεται στην ανακάλυψη, ανάπτυξη και εμπορική διάθεση σημαντικών νέων θεραπειών για τη βελτίωση της ζωής ασθενών με καρκίνο

Βάσει της συμφωνίας η ελληνική εταιρεία αναλαμβάνει την εμπορική διάθεση της ριπρετινίμπης σε Ελλάδα, Κύπρο,: Βουλγαρία, Εσθονία, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία και Τσεχία.

Η Margarida Duarte, Senior Vice President, Head of International της Deciphera Pharmaceuticals ανέφερε: «Συνεργαζόμαστε με την GENESIS Pharma για τη διάθεση του RIPRETINIB, διασφαλίζοντας ότι οι ασθενείς με GIST τέταρτης γραμμής στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη θα έχουν πρόσβαση σε αυτή τη θεραπεία. Στην Deciphera δεσμευόμαστε το RIPRETINIB να καταστεί διαθέσιμο σε παγκόσμιο επίπεδο. Η συμφωνία μας με την GENESIS Pharma ενισχύει περαιτέρω τη σημαντική πρόοδο που έχουμε σημειώσει με την έναρξη της κυκλοφορίας του στην Ευρώπη».

Ο Κωνσταντίνος Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της GENESIS Pharma δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά ενισχύουμε το δίκτυο των διεθνών συνεργατών μας και είναι τιμή μας που η Deciphera αναγνώρισε τη μακροχρόνια εμπειρία και τεχνογνωσία μας στη διάθεση καινοτόμων θεραπειών για σοβαρές και σπάνιες ασθένειες. Η συμφωνία αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για την επέκταση της γεωγραφικής μας εμβέλειας».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα