Επιχειρήσεις

Φεύγει από την Inaccess το Τaneo Capital Fund της Πειραιώς, έρχονται οι Αμερικανοι


 Η αμερικανική Power Factors αποκτά το σύνολο των μετοχών της ελληνικής Inaccess, εξαγοράζοντας και το μερίδιο που κατείχε τo Piraeus Τaneo Capital Fund (PTCF). Θα την απορροφήσει εν συνεχεία, δημιουργώντας  ένα ισχυρότερο επιχειρηματικό σχήμα εξειδικευμένο  στο σχεδιασμό λογισμικού για διαχείριση παραγωγής και αγοροπωλησιών ενέργειας από ΑΠΕ.

Το PTCF είναι venture capital fund με επενδυτές την Τρ. Πειραιώς και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (πρώην ΤΑΝΕΟ). Συμμετείχε από το 2013 ως βασικός θεσμικός επενδυτής στην Inaccess, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανάπτυξη  και στην επέκταση των εργασιών της. Φεύγει τώρα εξασφαλίζοντας υψηλή απόδοση των κεφαλαίων του.

Μετά την εξαγορά και την απορρόφησή της από την Power Factors, η Inaccess θα διατηρήσει τη βάση ανάπτυξης και λειτουργίας της πλατφόρμας της στην Ελλάδα.
Ιδιαίτερα θετικές προοπτικές δημιουργεί το γεγονός ότι μέσω της Power Factors θα ενταχθεί τον όμιλο της Vista Equity Partners, που είναι μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες επιχειρηματικών συμμετοχών στον τομέα του Επιχειρησιακού Λογισμικού

Οσον αφορά το PTCF επισημαίνεται ότι είναι αμοιβαίο κεφάλαιο επενδυτικών συμμετοχών (ΑΚΕΣ), που επένδυσε μετοχικά σε ελληνικές καινοτόμες εξωστρεφείς εταιρείες νέας οικονομίας από το 2008-2013 και σήμερα βρίσκεται σε φάση αποεπένδυσης. Τα κεφάλαιά του προέρχονται από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (πρώην ΤΑΝΕΟ) και την Tράπεζα Πειραιώς.

Μεταξύ άλλων, συμμετείχε με επιτυχία στις εταιρίες Kertus, Unismack, ESSDocs, VoiceWeb, Advent Technologies και ΑSA Recycling.
To PTCF συμμετέχει μετοχικά στις εταιρείες του χαρτοφυλακίου του και αναλαμβάνει θέσεις στο Δ.Σ. τους, υποστηρίζοντας έμπρακτα τα σχέδια ανάπτυξής τους

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις