Αγορές

Φρένο στο ανοδικό σερί και κατοχύρωση κερδών στο ΧΑ


Μετά το ανοδικό κρεσέντο των προηγούμενων πέντε συνεδριάσεων που είχε ως αποτέλεσμα ο Γενικός δείκτης να φτάσει σε υψηλό επταμήνου και να καταγράψει συνολικά κέρδη 4,13%, η  χρηματιστηριακή αγορά κινείται πτωτικά με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν τα κέρδη τους. 

Οι τράπεζες που αποτέλεσαν το «βαρύ» πυροβολικό του ΧΑ και συνετέλεσαν αποφασιστικά στο ανοδικό ράλι, βρίσκονται υπό σχετική πίεση σήμερα.

Μεταβλητότητα και αναζήτηση κατεύθυνσης επικρατεί στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να «ανιχνεύουν» τις προθέσεις των Κεντρικών Τραπεζών (Fed και ΕΚΤ) αναφορικά με την αύξηση των επιτοκίων. Παράλληλα αξιολογούν την κατάσταση στο ενεργειακό μέτωπο, όπου οι Ευρωπαίοι εταίροι αδυνατούν να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση για τον πλαφόν στο φυσικό αέριο.
Ο γερμανικός δείκτης DAX καταγράφει οριακά κέρδη 0,03% και ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,29%. 

Στο Χρηματιστήριo o  Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 918,21 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση -0,17 %%, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 22,22 εκατ.ευρώ.

Ο τραπεζικός δείκτης κινείται πτωτικά κατά -0,35%, με την μετοχή της Eurobank να υποχωρεί κατά -0,68%, της Alpha Bank να ενισχύεται 0,05%, της Εθνικής Τράπεζας να χάνει 0,65% και της Πειραιώς να έχει κέρδη 0,34%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,25%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,19%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Viohalco (+2,32%), της Elvalhalcor (+1,96%) και της Quest Συμμετοχών (+1,13%), της Ελλάκτωρ +0,95%.

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (-0,89) της Σαράντης (-0,80%), (-1,01%) και της Jumpo (-0,74%).

Aνοδικά κινούνται 52 μετοχές, 54 πτωτικά και 58 παραμένουν σταθερές.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα