ΕΥΖην

Γεγονός η πρώτη Metaverse Fashion Week (video)


Σε έναν τρισδιάστατο, πλήρως εικονικό κόσμο

Η πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας Decentraland διοργάνωσε τη Metaverse Fashion Week, την πρώτη ψηφιακή Εβδομάδα Μόδας, που βρίσκεται εν εξελίξει με εικονικές επιδείξεις, στις οποίες avatar βαδίζουν σε εικονικές πασαρέλες, φορώντας ψηφιακές δημιουργίες, που μπορούν να αγοράσουν οι επισκέπτες από εικονικά καταστήματα, σε περιοχή εμπνευσμένη από την αρχιτεκτονική της λεωφόρου Montaigne στο Παρίσι.

Οι επισκέπτες μπορούν να φορούν τα ψηφιακά αντικείμενα στη Decentraland και ορισμένες συλλογές θα κυκλοφορήσουν και σε φυσική μορφή.

Στα περισσότερα από 50 brands που συμμετέχουν, προσφέρεται ένα περιβάλλον για τη δοκιμή της τεχνολογίας πλατφόρμας εικονικού κόσμου 3D με σχετικά χαμηλό κίνδυνο.

Όσοι θέλουν να κάνουν αγορές ψηφιακών δημιουργιών, μπορούν μέσω NFT και έχουν τη δυνατότητα να ντύσουν με αυτές το avatar τους.

Μπορούν να επιλέξουν να πουλήσουν αυτό το αντικείμενο ή να το κρατήσουν και να εξαργυρώσουν το NFT, για να λάβουν επίσης τη δημιουργία του brand σε φυσική μορφή.

Κατά την επίσκεψή τους σε ένα εικονικό κατάστημα μπορούν να σαρώνουν έναν κωδικό QR για να δουν μια ρεαλιστική 3D απόδοση του ενδύματος ή αξεσουάρ να εμφανίζεται στον φυσικό τους χώρο στο σπίτι, μέσω κάμερας smartphone.

Οι οίκοι Dolce & Gabbana, Dundas, Elie Saab, Tommy Hilfiger, Garrett Leight, Roberto Cavalli, Paco Rabanne, Hugo και Etro συμμετέχουν με εικονικές επιδείξεις μόδας, μαζί με ψηφιακά brands, όπως το The Fabricant και νέους σχεδιαστές που κάνουν το ντεμπούτο τους με ψηφιακά wearables (Kid Super και NFT celeb Fewocious).

«Όταν ίδρυσα το brand μου το 1985, δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έβλεπα οι Εβδομάδες Μόδας να πραγματοποιούνται σε έναν τρισδιάστατο, πλήρως εικονικό κόσμο» είπε ο Tommy Hilfiger. «Καθώς εξερευνούμε περαιτέρω το μετασύμπαν και όλα όσα έχει να προσφέρει, εμπνέομαι από τη δύναμη της ψηφιακής τεχνολογίας και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει για να ασχοληθώ με κοινότητες με συναρπαστικούς τρόπους» πρόσθεσε.

H Metaverse Fashion Week πραγματοποιείται 24-27 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα