Πολιτική

Γεωργιάδης για υπόθεση Μαραβέγια: Δεν έχει πάρει έγκριση


Για ασήμαντη ιστορία, έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην υπόθεση του επενδυτικού σχεδίου της συζύγου του βουλευτή της ΝΔ, Κ. Μαραβέγια. Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννη Σαρακιώτη ότι «υπουργός ενέκρινε χρηματοδότηση 4,2 εκατ. για βουλευτή του κόμματός του και δεν απολογείται κανείς επειδή το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε πριν ολοκληρωθεί», ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για μία υπόθεση που δεν υπάρχει: (Το σχέδιο) «δεν έχει πάρει έγκριση, δεν έχει εκδοθεί ΦΕΚ για αυτήν την επένδυση, δεν έχει πάρει υπογραφή γενικού διευθυντή ποτέ. Πήρε την προέγκριση στον προσωρινό πίνακα, που γίνεται αυτόματα από την κατάθεση. Γι' αυτό συζητάμε τόσες μέρες».

Στην παρέμβασή του, στο πλαίσιο επεξεργασίας του νομοσχεδίου για τα Επιχειρηματικά Πάρκα από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι «για να προχωρήσει η όποια επένδυση πρέπει να εκδοθεί ΦΕΚ ονομαστικό, με υπογραφή του γενικού διευθυντή Επενδύσεων, του κ. Λαμπρινού. Τέτοια υπογραφή ποτέ δεν μπήκε, τέτοιο ΦΕΚ ουδέποτε εκδόθηκε, άρα η έγκριση [..] δεν έχει γίνει. «[..] Προκαλώ να πείτε, εάν ο υπουργός έχει οποιαδήποτε εμπλοκή με τις εγκρίσεις αυτού του τύπου και σε αυτό στάδιο. Δεν έχει. Οι εγκρίσεις σταματάνε σε επίπεδο γενικού διευθυντή. Δεν φτάνουν στον υπουργό», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Θα ήταν αδιανόητο να ξέρει ο (υφυπουργός Ιδιωτικών Επενδύσεων Ν. Παπαθανάσης) ή ο Γεωργιάδης εάν το όνομα Τόκας είναι της συζύγου ενός βουλευτού της ΝΔ. Ομολογώ, δεν το ήξερα. Το έμαθα από την ανάρτηση του κ. Πολάκη».

Επίσης, ανέφερε ότι η προέγκριση αυτού του σχεδίου δεν έγινε σε βάρος κάποιου άλλου. «Όσοι έκαναν αίτηση και πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου σας πήραν όλοι προέγκριση. Όπως άπαντες, έτσι και η σύζυγος Μαραβέγια», είπε ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον κ. Σαρακιώτη.

«Δεν θα ξεκινήσω να ψάχνω πόσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πόσοι επιχειρηματίες φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ πήραν έγκριση επενδυτικών πλανών του αναπτυξιακού νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Το θεωρώ λάθος. Δεν μπαίνει πολιτικό κριτήριο στο εάν πρέπει αν πάρεις ή όχι. [..] Όποιος πολίτης έχει προϋποθέσεις δικαιούται να μπει. Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απλώς λαϊκισμός αλλά και σφοδρός αντικοινοβουλευτισμός», επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Νωρίτερα, ο κ. Σαρακιώτης είχε πει ότι η μη χρήση των επιχορηγήσεων έγινε «μάλλον επειδή πιάστηκε επ' αυτοφώρω». Ρώτησε, επίσης, εάν «υπάρχει τράπεζα που ενέκρινε δάνειο για το συγκεκριμένο επενδυτικό πρότζεκτ».

Απευθυνόμενος, μάλιστα, στον παριστάμενο υπουργό, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε: «Λίγη ευθιξία θα επιδείξετε επιτέλους; Ή η ηθική σας θα κρυφτεί πίσω από τη νομιμοφάνεια;».

Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης συμπέρανε: «Υπουργός ενέκρινε χρηματοδότηση 4,2 εκατ. ευρώ για βουλευτή του κόμματός του και δεν απολογείται κανείς επειδή το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε πριν ολοκληρωθεί».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα