Οικονομία

Γεράσιμος Θωμάς - Κομισιόν: Η φορολογία δεν πρόκειται να μειωθεί


Σταθερότητα, ακόμη και άνοδο της φορολογίας μακροπρόθεσμα προέβλεψε ο Γεράσιμος Θωμάς, Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας και Τελωνείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μιλώντας στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς 6-9 Απριλίου, εκτίμησε ότι η φορολογία δεν πρόκειται να μειωθεί, καθώς τα κράτη προσπαθούν να βρουν καινούργιες φορολογικές πηγές.

«Πρέπει να φύγουμε από την προοπτική ότι μακροπρόθεσμα όλοι οι φόροι θα μειώνονται. Αυτό θα είναι δύσκολο με τις δαπάνες που έχουμε», εξήγησε ο κ. Θωμάς, προτείνοντας στο εξής να εστιάσουμε την προσοχή μας στο πώς οι φόροι θα είναι πιο δίκαιοι. «Κοιτώντας 10 χρόνια μπροστά περνάμε από τη δίκαιη φορολογία σε εθνικό επίπεδο στη δίκαιη φορολογία σε διεθνές επίπεδο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας και Τελωνείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξήγησε ότι η Ευρώπη είναι σε διαφορετικό σημείο από την Αμερική και την Κίνα, λόγω της υψηλής φορολογίας εισοδήματος, εργατικού κόστους και κατανάλωσης που επικρατούν στο ευρωπαϊκό έδαφος. «Η Ευρώπη έχει συμφέρον να στραφεί σε άλλους φόρους. Δεν μπορεί να ανεβάσει άλλο τον ΦΠΑ και τον φόρο εισοδήματος», ήταν η αποστροφή του, επισημαίνοντας ότι θα γίνει προσπάθεια αξιοποίησης της συμφωνίας του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες θα υπόκεινται σε ελάχιστο φορολογικό συντελεστή 15% σε όλο τον κόσμο. Επίσης, προανήγγειλε μικ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα