Διεθνή

Γερμανία: Έχει υποδεχθεί 21.000 Αφγανούς που διέτρεχαν κίνδυνο


Πάνω από 21.000 Αφγανοί πολίτες που διέτρεχαν κίνδυνο μπόρεσαν να εγκαταλείψουν τη χώρα και να μετεγκατασταθούν στη Γερμανία αφότου κατέλαβαν την εξουσία οι Ταλιμπάν την 15η Αυγούστου 2021, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ανναλένα Μπέρμποκ.

Το Βερολίνο είχε υποσχεθεί ότι θα βοηθούσε Αφγανούς που είχαν εργαστεί για τον γερμανικό στρατό ή ομοσπονδιακές υπηρεσίες, καθώς και πολίτες που θεωρεί πως διέτρεχαν κίνδυνο μετά την επαναφορά στην εξουσία των σκληροπυρηνικών σουνιτών στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.

Σύμφωνα με την κυρία Μπέρμποκ, τα δύο τρία των Αφγανών που είχαν λάβει άδεια να μετεγκατασταθούν στη Γερμανία βρίσκονται πλέον στη γερμανική επικράτεια.

Από τους πρώην εργαζομένους για λογαριασμό της Μπούντεσβερ, του γερμανικού στρατού, έχουν φθάσει στην ευρωπαϊκή χώρα τα δύο τρίτα, διευκρίνισε η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Ο ρυθμός των αφίξεων από το Αφγανιστάν επιταχύνθηκε το 2022, σημείωσε η γερμανίδα ΥΠΕΞ. Πάνω από 12.000 έφθασαν στη Γερμανία από τον Ιανουάριο.

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα