Διεθνή

Γερμανία: Παραμένει υποψήφιος ευρωβουλευτής της AfD, ο συνεργάτης του οποίου συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας


Παρά την σύλληψη ενός από τους συνεργάτες του με την υποψία της κατασκοπείας υπέρ της Κίνας, ο ευρωβουλευτής της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) Μαξιμίλιαν Κρα παραμένει υποψήφιος στις προσεχείς ευρωεκλογές και μάλιστα επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματός του. Θα αποτραβηχτεί ωστόσο από την πρώτη γραμμή της προεκλογικής εκστρατείας.

Έπειτα από σύσκεψη με την ηγεσία της AfD, ο κ. Κρα ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι παραμένει επικεφαλής υποψήφιος, τονίζοντας ότι ο ίδιος δεν κατηγορείται για κάτι, διευκρίνισε ωστόσο ότι θα περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, προκειμένου να μην επιβαρύνει την φήμη του κόμματός του. «Αν αυτό πιστεύετε ότι είναι το τέλος της υποψηφιότητάς μου, θα πρέπει να σας απογοητεύσω», είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα πάντως με το ρεπορτάζ της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, η AfD δεν είχε πολλές επιλογές, καθώς, εάν άλλαζε την σύνθεση του ψηφοδελτίου της, θα το καθιστούσε άκυρο. Αλλαγές επιτρέπονται μόνο σε περίπτωση θανάτου ενός υποψηφίου ή στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Ο κ. Κρα δήλωσε ακόμη ότι εντός της ημέρας θα τερματίσει και τυπικά την συνεργασία του με τον 43χρονο Γιαν Γκ., ο οποίος συνελήφθη προχθές στην Δρέσδη και θεωρείται ότι κατασκόπευε την δράση των κινεζικών αντιπολιτευτικών κινημάτων, για λογαριασμό του Πεκίνου, ενώ μετέφερε στις κινεζικές μυστικές υπηρεσίες πληροφορίες από τους κύκλους του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Ο ευρωβουλευτής της AfD επισήμανε ακόμη ότι το γραφείο του ελέγχει όλα τα θέματα που διαχειρίστηκε ο ύποπτος και πρόσθεσε ότι «πρέπει να ξεφύγουμε από το δυσάρεστο θέμα, το οποίο πρέπει να οδηγηθεί εκεί όπου ανήκει, στην δικαιοσύνη».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα