Τράπεζες

Goldman Sachs: Oι νέες τιμές στόχοι που δίνει για τις ελληνικές τράπεζες


Ψήφο εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες παρέχει η Goldman Sachs, η οποία παραμένει εποικοδομητική γι’ αυτές και υπογραμμίζει τις θετικές τους προοπτικές. Παράλληλα δίνει νέες τιμές στόχους, συστήνοντας την αγορά μετοχών των τριών από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Η σύσταση «buy» παραμένει για την Τράπεζα Πειραιώς, την Αlpha Bank και την Εθνική, ενώ ουδέτερη είναι για την Eurobank. Αξιο αναφοράς και ενδεικτικό των προοπτικών που διαβλέπει η Goldman Sachs για τις εγχώριες τραπεζικές μετοχές, είναι ότι δίνει ανοδικό περιθώριο 26% κατά μέσο όρο.

Ειδικότερα για την Τράπεζα Πειραιώς η νέα τιμή στόχος είναι 2,75 ευρώ από 2,2 ευρώ και για την Αlpha Bank είναι 1,7 ευρώ από 1,6 ευρώ. Για την Εθνική Τράπεζα η τιμή στόχος που δίνει είναι 6,2 ευρώ από 5,4 ευρώ και για την Eurobank 1,55 ευρώ από 1,4 ευρώ.

Κινητήριος μοχλός της κερδοφορίας των τραπεζών είναι τα υψηλότερα επιτόκια καθώς η αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ αναμένεται να προσθέσει 70 μονάδες βάσης στα επιτοκιακά περιθώρια των τραπεζών. Επιπρόσθετα, η Goldman Sachs κάνει ειδική μνεία στη σχετική επενδυτική ασφάλεια που παρέχουν οι ελληνικές τράπεζες στον τρέχον περιβάλλον υψηλής μεταβλητότητας και επαναλαμβανόμενων τραπεζικών αστοχιών, χάρη στα ισχυρά αποθέματα ρευστότητας αλλά και τη βελτιωμένη εικόνα που παρουσιάζουν τα εμπορικά ακίνητα, περιοχές που έχουν αποδειχθεί προσφάτως προβληματικές σε Ευρώπη και Αμερική.

Τέλος, ο αμερικανικός οίκος επικροτεί τη μεγάλη πρόοδο που έχουν κάνει οι ελληνικές τράπεζες τόσο σε επίπεδο εποπτικών κεφαλαίων όσο και στη μείωση των προβληματικών δανείων.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα