Αγορές

Goldman Sachs: Προβλέπει άνοδο 16% για το χρηματιστήριο


Θετικές και άκρως αισιόδοξες για την πορεία του χρηματιστηρίου το 2024, είναι οι εκτιμήσεις της Goldman Sachs. Η αμερικανική τράπεζα προβλέπει ότι το ΧΑ θα συνεχίσει την καλή πορεία και το επόμενο 12μηνο, κινούμενο ανοδικά κατά 16%.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιοποίησε, το ελληνικό χρηματιστήριο αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογές της Goldman Sachs μεταξύ των αναδυόμενων αγορών.Προχωράει, μάλιστα, σε αναβάθμιση της τιμής – στόχο για τον Γενικό Δείκτη στις 1.550 μονάδες από 1.375 μονάδες που ήταν η προηγούμενη. Παράλληλα εκτιμά ότι τα κέρδη ανά μετοχή στο χρηματιστήριο θα σημειώσουν άνοδο της τάξης του 8%.

Επίσης η Goldman Sachs αναβαθμίζει τον στόχο της για τον δείκτη MSCI των Αναδυόμενων Αγορών στις 1.125 μονάδες, από 1.050 μονάδες πριν, βλέποντας άνοδο της τάξης του 10% φέτος και εκτιμώντας πως οι άνοδος των αποτιμήσεων μπορεί να διατηρηθεί.

Προβλέπει ακόμα ότι οι ισχυρότερες αποδόσεις θα σημειωθούν στην περιοχή της Ασίας, ακολουθούμενη από την περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, CEEMEA, με τις χαμηλότερες αποδόσεις να σημειώνονται στις αγορές της Λατινικής Αμερικής.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα