Αγορές

Goldman Sachs: Αγοράστε ελληνικές τραπεζικές μετοχές για υψηλές αποδόσεις


 Τοποθετήσεις με μακροπρόθεσμο ορίζοντα στις μετοχές ελληνικών τραπεζών συνιστά στους επενδυτές η Goldman Sachs, εκτιμώντας ότι παρά την άνοδο που έχουν σημειώσει, παραμένουν φθηνές και θα αποφέρουν υψηλές αποδόσεις.

 Σε εκτενή ανάλυση του ο αμερικανικός οίκος επισημαίνει ότι οι πιστώσεις – στις οποίες βασίζονται κατά μεγάλο μέρος τα κέρδη των τραπεζών – εμφανίζουν σταθερά πτωτική τάση στις ανεπτυγμένες αγορές. Αντίθετα, είναι χαμηλές και με μεγάλη περιθώρια αύξησης σε αναδυόμενες αγορές – στις οποίες κατατάσσεται την τελευταία δεκαετία και η ελληνική.

Γι αυτό οι τράπεζες της περιοχής CEEMEA (ΚεντροΑνατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής) γίνονται πιο ελκυστικές, καθώς έχουν δυνατότητες και προοπτική να αυξήσουν σημαντικά τις χορηγήσεις και την κερδοφορία τους.

«Οι περισσότερες τράπεζες των ανεπτυγμένων χωρών, ιδίως στην Ευρώπη, εμφανίζονται αρκετά ακριβές», τονίζεται στην ανάλυση Goldman Sachs. «Αντίθετα, οι τράπεζες στην Ελλάδα είναι υποτιμημένες».

Συνδυάζοντας πολλά κριτήρια, οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου καταλήγουν στην εκτίμηση ότι οι τραπεζικές μετοχές στην Ελλάδα, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, την Χιλή, την Κολομβία και την Ταϊλάνδη είναι οι πιο ελκυστικές εντός των αναδυόμενων αγορών.

«Συνιστούμε στους επενδυτές να προχωρήσουν σε τοποθετήσεις σε αυτές τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών MSCI, οι οποίες έχουν καλύτερες προοπτικές αποδόσεων από εκείνες των εταιρειών βασικών καταναλωτικών αγαθών», τονίζει ο αμερικανικός οίκος.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα