Επιχειρήσεις

Η ACAG/Inform εξαγόρασε βρετανική ετιρεία big data analytics


Τη βρετανική εταιρεία LSTech εξαγόρασε η AustriaCard (ACAG, πρώην Inform-Λύκος), επεκτείνοντας τς δραστηριότητες της σε νέους τομείς εργασιών.

Η ελληνοαυστριακή εταιρία εξαγόρασε το σύνολο των μετοχών της βρετανικής έναντι 1,6 εκατ. ευρώ.

Αυτή η στρατηγική κίνηση δίνει τη δυνατότητα στην ACAG να παρέχει λύσεις τεχνολογικής αιχμής στους πελάτες της σε όλο τον κόσμο. Η LSTech ειδικεύεται στη δημιουργία καινοτόμων εφαρμογών που δίνουν τη δυνατότητα σε μεγάλους δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς να εκμεταλλευτούν το πραγματικό δυναμικό των δεδομένων τους. Η τεχνογνωσία της έγκειται στη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση πολύπλοκων δεδομένων, και την μετατροπή τους σε σαφείς, αξιοποιήσιμες πληροφορίες που οδηγούν σε έξυπνη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων.

Η εστίαση της LSTech σε λύσεις data analytics στους κλάδους των τραπεζών, των τηλεπικοινωνιών και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, σε συνδυασμό με την εξειδίκευσή της σε big data, artificial intelligence (AI) και machine learning, την καθιστά ιδανική προσθήκη, σύμφωνη με τη στρατηγική ανάπτυξης της ACAG.

Οι δραστηριότητες της LSTech εκτείνονται, πέραν των εμπορικών εφαρμογών, και σε ενεργό συμμετοχή σε προγράμματα έρευνας και καινοτομίας χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλους δημόσιους φορείς, που της επιτρέπουν να αποκτά τεχνογνωσία και να αξιοποιεί πρωτοποριακές τεχνολογίες, όπως generative AI, privacy preserving analytics, large language models.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Inform ACAG