Άμυνα & Διπλωματία

Η αμοιβή του στρατιωτικού προσωπικού που μεταβαίνει στην Σαουδική Αραβία με τους πατριοτ


Αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια (ώρα 11:39:46 πμ) η κοινή απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Εθνικής Άμυνας (με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου) για τον καθορισμό της αποζημίωσης του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που μεταβαίνει για στρατιωτική αποστολή («IAMD Concept») στη Σαουδική Αραβία (σσ αφορά στην αποστολή μιας Πυροβολαρχίας Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία με αποκλειστικό σκοπό την ασφάλεια κρίσιμων ενεργειακών υποδομών της χώρας).

Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει τα εξής:

Καθορίζουμε ότι το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που μεταβαίνει στη Σαουδική Αραβία για συμμετοχή στη στρατιωτική αποστολή «IAMD Concept» ετήσιας διάρκειας, προς ανάπτυξη και επιχειρησιακή, λειτουργική και διοικητική υποστήριξη ελληνικών οπλικών συστημάτων σε ξένο έδαφος, λαμβάνει την ημερήσια αποζημίωση εξωτερικού της παρ. 1 του άρθρου 17 (Ημερήσια αποζημίωση εξωτερικού) της υποπαρ. Δ9 (Δαπάνες μετακινουμένων εντός και εκτός επικρατείας) της παρ. Δ΄ του άρθρου 2 του ν. 4336/2015 για ολόκληρο το διάστημα της συμμετοχής του, ανεξάρτητα των περιορισμών του άρθρου 3 της υποπαρ. Δ9 και των παρεχόμενων διευκολύνσεων από τη χώρα υποδοχής.

Η απόφαση διευκρινίζει ότι από τις διατάξεις της παρούσας προκαλείται οικονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό για τα οικονομικά έτη 2021 και 2022 και αναλύεται ως εξής: Για το οικονομικό έτος 2021 οικονομική επιβάρυνση ύψους 590.480 ευρώ, η οποία θα καλυφθεί από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις του εκτελούμενου προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ του εν λόγω έτους. Για το οικονομικό έτος 2022 οικονομική επιβάρυνση ύψους 3.533.200 ευρώ, η οποία θα καλυφθεί από τις πιστώσεις που θα εγγραφούν στον τακτικό προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ για το έτος αυτό.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης