Τράπεζες

Η Eurobank πολιορκεί το ελληνικό κομμάτι της HSBC- Σήριαλ διαπραγματεύσεων


Καρκινοβατούν οι διαπραγματεύσεις Eurobank- HSBC για την εξαγορά των δραστηριοτήτων της βρετανικής τράπεζας στην Ελλάδα και το κυοφορούμενο deal ενδέχεται να καθυστερήσει πολύ - ή και να ματαιωθεί.

Είναι ένα σήριαλ που ξεκίνησε πέρυσι, όταν η βρετανική τράπεζα αποφάσισε να αποσυρθεί από την ελληνική αγορά, στο πλαίσιο στρατηγικής αναδίπλωσης και αποχώρησης από αγορές όπου έχει πολύ μικρό μερίδιο ή οι δραστηριότητες της είναι ζημιογόνες. Στις αρχές του τρέχοντος έτους οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν. Ξανάρχισαν τον Μάιο, οι δύο πλευρές έφθασαν τον περασμένο μήνα πολύ κοντά σε συμφωνία, αλλά  υπογραφές δεν μπήκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ακόμη διαφορές ως προς το τίμημα και ως προς τις αποζημιώσεις που θα δοθούν σε στελέχη και υπαλλήλους που θα απομακρυνθούν. Πρόβλημα αποτελούν και οι αντιδράσεις από το εδώ στελεχικό δυναμικό της βρετανικής τράπεζας, που φοβάται ότι την πώληση θα ακολουθήσει "πογκρόμ" - καθώς μάλιστα έχει διαμηνυθεί από την Eurobank ότι  όλο το προσωπικό θα περάσει από αξιολόγηση.

Η Eurobank  ενδιαφέρεται κυρίως για το κομμάτι corporate banking της HSBC, η οποία άλλωστε δεν έχει αξιόλογη παρουσία στη λιανική τραπεζική.

Η HSBC διαθέτει στην Ελλάδα δίκτυο 15 καταστημάτων (14 στην Αθήνα και 1 στη Θεσσαλονίκη), με περίπου 330 άτομα προσωπικό. Οι χορηγήσεις της ανέρχονται σε περίπου 3 δισ. ευρώ και οι καταθέσεις σε 1,6 δισ. ευρώ. Ομως η πελατειακή και η καταθετική βάση της είναι περιορισμένες, αποτελούμενες από μεγάλους πελάτες.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα