Επιχειρήσεις

Η γερμανική SEFE έκλεισε δωδεκαετή συμφωνία για άεριο από το Αζερμπαϊτζάν


Νέες  πηγές προμήθειας φυσικού αερίου αναζητούν οι μεγάλες ενεργειακές εταιρείες  από τις χώρες  της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς οι ποσότητες που μπορούν να προμηθευτούν από τις ΗΠΑ δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της αγοράς.

Η γερμανική κρατική εταιρεία SEFE συνήψε συμφωνία με την αζερμπαϊζανή εταιρεία SOCAR για την προμήθεια φυσικού αερίου τα επόμενα 12 χρόνια.

Η ποσότητα που θα στέλνεται στη Γερμανία από τη SOCAR  θα φτάσει σταδιακά στα 1,5 δισεκατομμύριο κυβικά ετησίως.

"Δημιουργούμε μια νέα διαδρομή για να φτάσουν στην Ευρώπη σημαντικές ποσότητες φυσικού αερίου, διαφοροποιώντας έτσι το χαρτοφυλάκιό μας και αυξάνοντας την ασφάλεια εφοδιασμού των πελατών μας", ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της SEFE Egbert Laege.

Η SEFE,  παρέχει περίπου 200 TWh φυσικού αερίου ετησίως σε βιομηχανικές επιχειρήσεις στη Γερμανία, στη Βρετανία, στην Γαλλία, στην Ιταλία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης

Η SEFE αγοράζει ως τώρα από τη SOCAR ως 15 TWh τον χρόνο.

Η SEFE διαχειρίζεται επίσης 5,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα σπηλαίων αποθήκευσης φυσικού αερίου, το ένα τέταρτο της συνολικής χωρητικότητας της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα