Τη σημαντική ημερίδα «Οι 72 Ώρες» με θέμα τη διαχείριση κυβερνο-επίθεσης υποστήριξε η INTERAMERICAN, συμμετέχοντας ταυτόχρονα με ομάδα στελεχών της από τον τομέα ΙΤ στο workshop διαδραστικής προσομοίωσης. Η ημερίδα οργανώθηκε από την Dome Consulting Firm, που ειδικεύεται στη διαχείριση κρίσεων και πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Επί του θέματος της διαχείρισης, διακεκριμένοι Έλληνες και Ισραηλινοί ειδικοί έδωσαν απαντήσεις σε πολλά και διαφορετικά ερωτήματα, παρόντος του Νίκου Παππά, υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
Στην εκδήλωση μίλησαν οι: Δρ Nimrod Kozlovski, ειδικός σε νομοθεσία Διαδικτύου και Τεχνολογίας, Μανώλης Σφακιανάκης, ειδικός ερευνητής-αναλυτής Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Moty Cristal, επαγγελματίας διαπραγματευτής, Μαριάνα Πυργιώτη, πολιτική αναλύτρια - media training expert, Δρ Νίκος Νικολινάκος, δικηγόρος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και Κυβερνο-Ασφάλειας.
«Η INTERAMERICAN, όπως και κάθε ασφαλιστική εταιρεία, απειλείται από εκούσια ή ακούσια διαρροή, κατάχρηση και αποκάλυψη των προσωπικών και ευαίσθητων εταιρικών δεδομένων που διαχειρίζεται. Γι’ αυτό η εταιρεία μας, παράλληλα με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, θωρακίζεται λειτουργικά έναντι αναλόγων κινδύνων» τονίζει ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος της INTERAMERICAN.
Η εταιρεία εδώ και δέκα χρόνια έχει εγκαθιδρύσει ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών (ISMS) θέτοντας σε ισχύ τόσο οργανωτικά όσο και τεχνικά μέτρα, με απώτερο σκοπό την διασφάλιση της εμπιστευτικότητας, ακεραιότητας και διαθεσιμότητας των πληροφοριών. Επιπροσθέτως, φέτος έχει προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται βάσει του General Data Protection Regulation (GDPR), προκειμένου να ευθυγραμμιστεί πλήρως με το νέο, αυστηρό πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού 2016/679 για την Προστασία Δεδομένων, που θα τεθεί σε ισχύ από τον Μάιο του 2018. Η συμμόρφωση με τον κανονισμό εγγυάται την προστασία της ιδιωτικότητας των προσωπικών, πελατειακών και εταιρικών δεδομένων, ενισχύοντας τη φερεγγυότητα του οργανισμού και τη σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη.
Το cyber risk δεν αποτελεί για τις ασφαλιστικές εταιρείες μόνο μια από τις μεγαλύτερες απειλές, αλλά ταυτόχρονα συνιστά και πρόκληση ως δυνητικά ασφαλιζόμενος κίνδυνος, που αναμένεται να αναπτυχθεί ιδιαίτερα για τη σχετική κάλυψη επιχειρήσεων που εκτίθενται στον κίνδυνο. Ενδεικτικά, οι προβλέψεις για απώλειες κερδών των επιχειρήσεων λόγω cyber crime υπολογίζεται ότι μπορεί να φθάσουν τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2019.