Τράπεζες

Η Motor Oil πουλάει 7% της Optima Bank- 69 εκατ. η αποτίμηση της τράπεζας


Σε μεγαλομετόχους της – μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη - και σε άλλα συνδεδεμένα πρόσωπα μεταβιβάζει η Motor Oil το 7% της Optima Bank, έχοντας αποφασίσει να περιορίσει σταδιακά το ποσοστό συμμετοχής της στην τράπεζα.
Οπως ανακοινώθηκε, το ΔΣ της εισηγμένης έδωσε ειδική άδεια στη θυγατρική Ireon Investments να προχωρήσει στην πώληση 263.369 μετοχών της τράπεζας, με τίμημα 18,35 ευρώ ανά μετοχή. Οι μετοχές αυτές αντιστοιχούν στο 7% του μετοχικού κεφαλαίου της Optima.
Το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε 4,8 εκατ. ευρώ και αντιστοιχεί σε αποτίμηση 69 εκατ. ευρώ για την τράπεζα.

Η αποτίμηση έγινε από την Grant Thornton, η οποία έκρινε τιμή των 18,35 ευρώ ανά μετοχή ως εύλογη και δίκαιη για την εταιρεία και τους μετόχους της που δεν είναι συνδεδεμένα μέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο των 263.369 μετοχών θα μεταβιβασθεί στους Βαρδή, Ανδρέα και Μάξιμο Βαρδινογιάννη, τους τρεις γιούς του Γιάννη "Τζίγκερ" Βαρδινογιάννη, που κατέχει θέση αντιπροέδρου στη Motor Oil. συνιστούν τη νεότερη γενιά της μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας.

Πριν από λίγους μήνες ένα πολύ μεγαλύτερο πακέτο μετοχών της Optima Bank (41,42%) είχε μεταβιβασθεί  με την ίδια τιμή σε άλλα 7 μέλη της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Ενα ακόμη πακέτο (9,75%) είχε μεταβιβασθεί σε επιχειρηματίες που συνδέονται με δραστηριότητες του ομίλου Βαρδινογιάννη.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα