Ελλάδα

Η στιγμή της εισβολής του Ρουβίκωνα σε υποκατάστημα της Attica Bank


Δείτε το βίντεο

Η στιγμή της εισβολής του Ρουβίκωνα το απόγευμα της Πέμπτης στα κεντρικά γραφεία της Attica Bank, στην οδό Ομήρου, στο κέντρο της Αθήνας καταγράφηκε σε βίντεο, το οποίο και δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα ανέβηκαν στον 2ο όροφο και κρέμασαν πανό, ενώ σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, σχετικά με την εισβολή τους στα γραφεία της Attica Bank, καταφέρονταν εναντίον της κυβέρνησης και της τράπεζας.

«Ο κύκλος είναι γνωστός και ατέρμονος, μνημόνια που ακολουθούνται από δάνεια, δανεικά που είτε αποπληρώνουν παλαιότερα δάνεια είτε δίνονται στους τραπεζίτες με το πρόσχημα της διάσωσης των τραπεζών. Απ' ότι φαίνεται στη διαδρομή των κεφαλαίων, άνοιξε μια καινούρια κάνουλα, εκείνη της Attica Bank, και την άνοιξε η κυβέρνηση για προφανείς λόγους. Την ίδια χρονική στιγμή που το λαϊκό εισόδημα μπαίνει στη λαιμητόμο, οι εξουσιαστές δεν έχουν κανένα δίλημμα, παρά ανερυθρίαστα και σκανδαλωδώς υποστηρίζουν τη δική τους τράπεζα.

»Δίλημμα όμως δεν έχουμε ούτε εμείς, είτε συστημικές είτε μη συστημικές, οι τράπεζες ως βασικός πυλώνας του καπιταλισμού υπάρχουν για να στηρίζουν οικονομικά τον καπιταλισμό, τη διαπλοκή και την εκμετάλλευση. Όπως είπε και o Μπρέχτ, "Τι είναι η ληστεία μιας τράπεζας μπροστά στην ίδρυσή της;».

Υπενθυμίζουμε ότι η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 18 προσαγωγές, το βράδυ όμως οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.