Επιχειρήσεις

Η Ideal εξαγοράζει εταιρείες ποτών και συσκευασίας με ανταλλαγή μετοχών


Διεύρυνσή με νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες

Αλλάζει το ιδιοκτησιακό σχήμα στην Ideal του ομίλου Δαυίδ-Λεβέντη (Coca-Cola HBC), η οποία επεκτείνεται σε τομείς εργασιών πέραν της πληροφορικής, αποκτώντας τον έλεγχο εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή-συσκευασία και διανομή ποτών, αναψυκτικών και άλλων καταναλωτικών προϊόντων.

Η εισηγμένη εταιρεία θα αποκτήσει τον έλεγχο των εταιρειών Astir Vitogiannis και Three Cents, εξαγοράζοντας τις μητρικές τους με ανταλλαγή μετοχών.

Η αξία των εταιρειών αυτών έχει εκτιμηθεί σε 56,1 εκατ. ευρώ. Η Ideal θα εκδώσει μετοχές ισόποσης αξίας που θα δοθούν στους ιδιοκτήτες τους. Ετσι βασικός μέτοχος της εισηγμένης (με ποσοστό περίπου 48%) θα καταστεί το Virtus South European Fund (VSEF) του Λάμπρου Παπακωνσταντίνου, που ελέγχει τώρα τις απορροφώμενες επιχειρήσεις. Στο fund μετέχουν η Olympia Group του Πάνου Γερμανού, η VNK Capital της οικογένειας Κάτσου (φαρμακοβιομηχανία Pharmathen) και επιχειρηματικά κεφάλαια.

Οι Astir Vitogiannis και Three Cents ελέγχονται από το Virtus South European Fund μέσω των χόλντινγκ SICC Holding και Effervescent Sodas Management (ESM)..

Στην SICC το Virtus South European Fund κατέχει 51%, ενώ συμμετέχει με 49% ο Στέλιος Βυτόγιαννης. Στην ESM το fund κατέχει 100%.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου IDEAL Παναγιώτης Βασιλειάδης δήλωσε: «Συνεχίζουμε την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του Ομίλου IDEAL, προχωρώντας σε διεύρυνση των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων και ολοκλήρωση του στόχου μας να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό Όμιλο συμμετοχών, διασφαλίζοντας μακροχρόνια ανάπτυξη και εξέλιξη».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Astir Vitogiannis Στέλιος Βυτόγιαννης δήλωσε: «Είμαστε χαρούμενοι με αυτή την εξέλιξη και την συμμετοχή μας σε ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο επενδυτικό όμιλο. Το νέο σχήμα δημιουργεί νέες βάσεις, νέες προοπτικές για την περαιτέρω ενδυνάμωση και ανάπτυξη των εταιρειών μας».
Ο  Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, Managing Partner της Virtus, δήλωσε: «Χαιρόμαστε γιατί έγινε το πρώτο βήμα για την ολοκλήρωση μιας πρωτοποριακής συναλλαγής και για την δημιουργία της νέας IDEAL».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις