Επιχειρήσεις

Ίδρυση εταιρείας στο Ντουμπάι; Η Callamus έχει όλες τις απαντήσεις


Ντουμπάι, ο δημοφιλής προορισμός με μηδενική φορολογία!

Η Ελλάδα και γενικότερα η Ευρώπη διανύει μια δύσκολη εποχή για οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα. Η ενεργειακή κρίση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία έρχεται να προστεθεί στις υπάρχουσες πληγές της πανδημίας. Πολλοί επιχειρηματίες πλέον, μεταναστεύουν αναζητώντας ευκαιρίες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα στο Εμιράτο του Ντουμπάι. Είναι η ‘’Νέα Υόρκη της ερήμου’’ όπως την αποκαλούν.

Η εταιρία Callamus ( Κ. Δημήτριος Τουρίκης*) με πορεία δεκατεσσάρων χρόνων στον διεθνή φορολογικό σχεδιασμό oπου δραστηριοποιείται στο Ντουμπάι και στην Αθήνα,-αδειοδοτημένη από τις τοπικές αρχές International Free Zone Authorityτου εμιράτου του Ντουμπάι με τη δυνατότητα να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες ίδρυσης και διαχείρισης εταιρειών -παρουσιάζει παρακάτω μια σειρά από πλεονεκτήματα που προκύπτουν για έναν επιχειρηματία από την  ίδρυση μιας εταιρείας στο Ντουμπάϊ.

Οι εταιρίες στα Η.Α.Ε χωρίζονται σε δυο κύριες κατηγορίες: 

Στις τοπικές εταιρείες (mainland companies) και στις εταιρείες ελεύθερης ζώνης (freezone companies).Κάθε εμιράτο έχει  τις δίκες του ελεύθερες ζώνες με τα αντίστοιχα κίνητρα (πχ. Δωρεάν visa για πάντα).
Και στις δυο παραπάνω περιπτώσεις, δεν επιβάλλονται φόροι στα εισοδήματα φυσικών και νομικών προσώπων, ούτε παρακρατήσεις, καθώς ούτε φόροι ιδιοκτησίας, ούτε δασμοί στα αγαθά που εισάγονται στην χώρα ή επανεξάγονται. Επίσης, δεν υπάρχει μίνιμουμ μετοχικό κεφάλαιο.

Η μόνη διαφορά μεταξύ των τοπικών εταιρειών και των εταιρειών ελευθέρων ζωνών είναι ότι στις μεν εταιρίες ελεύθερης ζώνης ο επενδυτής έχει 100% κυριότητα των μετοχών , ενώ στις τοπικές χρειάζεται 51% των μετοχών να κρατούνται από τοπικό σπόνσορα ο οποίος με δεύτερη συμφωνία (side agreement) παραχωρεί το ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου έναντι συμμετοχής του στα κέρδη, ή αμοιβής που καθορίζεται σε ετήσια ή μηνιαία βάση. Στην περίπτωση αυτή ο ημεδαπός εταίρος λειτουργεί ως εγγυητής παρακρατώντας το μερίδιο των μετοχών, έως την λήξη της εταιρείας.

Επιπροσθέτως, σε κάθε περίπτωση επιτρέπεται 100% ο επαναπατρισμός των κερδών και των κεφαλαίων πίσω στην χώρα του επενδυτή. Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα για να επιλέξει κανείς την ίδρυση εταιρείας στα ΗΑΕ είναι ότι δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση να υποβάλλονται ετήσιες χρηματοοικονομικές καταστάσεις το λεγόμενο ‘’κλείσιμο βιβλίων’’. 

Τέλος, το γραφείο της Ελλάδος της CALLAMUS με έδρα στην Ακτή Μιαούλη 73 στον Πειραιά είναι έτοιμο να σας παράσχει πληροφορίες (ανοίγματος εταιρίας& λογαριασμού) για να μπορέσετε να δραστηριοποιηθείτε στο Ντουμπάι καθώς και πάσης φύσεως επενδύσεων ( τουρισμός, ακίνητα κλπ.) που θέλετε να πραγματοποιήσετε εκεί μια και είναι 100% αφορολόγητη!

*Ο Κ. Δημήτριος Τουρίκης (TEP ,CharteredMCSI, Λογιστής-Φοροτέχνης Α’ τάξης) είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Callamus
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις