Χρηστικά

Ηλεκτρονικό «μάτι» της Εφορίας σε ταμειακές μηχανές και POS


Με απώτερο στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση της διαφάνειας των συναλλαγών, η σύνδεση των ταμειακών μηχανών και POS με την Εφορία, αποτελεί mega project για το οικονομικό επιτελείο. 

Το εν λόγω έργο, στο οποίο ευλόγως αποδίδεται μείζονα σημασία, εντάθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και βάσει του σχεδιασμού, προβλέπει σταδιακή διασύνδεση έως τον Ιούνιο του 2024, 500.000 ταμειακών μηχανών με τα POS, την αναβάθμιση φορολογικών μηχανισμών και την εγκατάσταση 50.000 τερματικών αποδοχής καρτών σε νέες κατηγορίες επαγγελμάτων.

Με τη σύνδεση των ταμειακών μηχανών και με τα POS, θα διαβιβάζονται και αυτόματα στις τράπεζες, αλλά και στην Εφορία, εκτός από τις αποδείξεις και οι εισπράξεις. Στόχος της εφαρμογής είναι η διασφάλιση ότι τα έσοδα των επιχειρήσεων που εισπράττονται μέσω των POS, θα εγγράφονται και στα βιβλία της επιχείρησης.

Με τη διαδικασία αυτή εκτιμάται ότι θα μπει τέλος στη χρήση τερματικών αποδοχής καρτών, που έχουν POS, αλλά είναι συνδεδεμένα με λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού, όπως έχουν διαπιστώσει πολλάκις οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα