Ελλάδα

Ηλίας Μόσιαλος: «Πιθανόν να δούμε τοπικά lockdown»


Την επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον προβλέπει ο καθηγητής στο LSE Ηλίας Μόσιαλος, χωρίς μάλιστα να αποκλείει τα τοπικά lockdown ενώ απαντά και για την ανάρτησή του που προκάλεσε την αντίδραση της Ιεράς Συνόδου.

Ο Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε πως το 10 με 20% των κρουσμάτων στην πατρίδα μας αυτή τη στιγμή είναι της μετάλλαξης Όμικρον και είναι θέμα λίγων εβδομάδων η επικράτησή της.

«Δεν είχαμε την ένταση του πανδημικού κύματος που αναμένουμε τώρα με την Όμικρον, δηλαδή να κολλήσουν πάρα πολλοί» επεσήμανε ο καθηγητής προσθέτοντας πως οι υπεύθυνοι θα πρέπει επεξεργαστούν τα δεδομένα που θα προκύψουν τις επόμενες ημέρες και «με βάση το πώς θα εξελιχθεί η ένταση της πανδημίας το χρονικό διάστημα της λήψης των μέτρων θα πρέπει να αποφασιστεί. Αν δούμε ότι έχουμε ηπιότερη εκδοχή, τις επόμενες ημέρες σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων και μη μεγάλη επιβάρυνση στο σύστημα υγείας προφανώς το χρονοδιάγραμμα αλλάζει» ανέφερε.

Δεν αποκλείει μέσα στον Ιανουάριο και την λήψη ακόμη πιο δύσκολων μέτρων από αυτών που έχουν ανακοινωθεί «πάντα όμως με σύνεση». «Θα μπορούσε να γίνει τοπικό lockdown παραδείγματος χάριν εάν χρειαστεί κάπου», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι τις επόμενες ημέρες θα αντιμετωπίσουμε ένα τεράστιο πανδημικό κύμα  και θα πρέπει όλοι και όλες να κάνουμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, έτσι ώστε να μην έχουμε περισσότερες και μεγαλύτερες απώλειες στη χώρα μας.

«Να συμβάλουμε στην προστασία της ανθρώπινης ζωής»

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις αντιδράσεις μετά τη χιουμοριστική ανάρτηση που έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που απεικόνιζε την Παναγία να φορά μάσκα επάνω σε ένα γαϊδουράκι και τον Ιωσήφ.

«Όλοι πρέπει να συμβάλουμε στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, ειδικά αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων», ήταν τα λόγια του τονίζοντας ότι οι θεμελιώδεις αξίες της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και η αξία της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

«Αυτός και μόνο αυτός ήταν ο στόχος των παρεμβάσεών μου, δηλαδή η ανάδειξη της αξίας της ανθρώπινης ζωής και της σημαντικής αναγκαιότητας της προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Αποκλειστικός μου στόχος ήταν η συμβολή μου στην τεράστια προσπάθεια της χώρας για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί αλλά και ταυτόχρονα η συστηματική ενημέρωση των πολιτών για να τηρούν τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, προστασίας της ζωής τους», τόνισε.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ετικέτες lockdown