Επιχειρήσεις

Intracom: Μικρή κάμψη εσόδων, κέρδη από θυγατρική και νέες συμβάσεις €569 εκατ.


Θετικά αποτελέσματα εξαμήνου εμφάνισε η Intracom, χάρις στα κέρδη από την πώληση της θυγατρικής εταιρείας αιολικής ενέργειας K-Wind. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου και η λειτουργική κερδοφορία του παρουσίασαν μικρή κάμψη, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας σε όλους τους τομείς οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η διοίκηση του ομίλου εκτιμά ότι οι επιπτώσεις στη διάρκεια του έτους θα είναι περιορισμένες και ελεγχόμενος. Βελτίωση αναμένει στην επόμενη χρήση, καθώς ο όμιλος εξασφάλισε φέτος νέες συμβάσεις 569 εκατ. ευρώ και διαθέτει πλέον ανεκτέλεστο υπόλοιπο 1,3 δισ. ευρώ.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου Intracom υποχώρησε κατά 5,5% στο εξάμηνο και διαμορφώθηκε σε 216,6 εκατ. ευρώ, από 229,2 εκατ.πέρυσι. Η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) μειώθηκε κατά 7,5% στα 12,6 εκατ. ευρώ (έναντι 13,7 εκατ. στο περυσινό ά εξάμηνο).

 Το οικονομικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ζημίες 2,3 εκατ. ευρώ προ φόρων, έναντι -1,4 εκατ. πέρυσι.

Στις 26/6/2020 η εταιρία ανακοίνωσε την πώληση της θυγατρικής της K-WIND. H πώληση απέφερε στον όμιλο κέρδος € 8,4 εκατ. το οποίο καταγράφηκε στις διακοπείσες δραστηριότητες.

Ετσι τα καθαρά αποτελέσματα εξαμήνου διαμορφώθηκαν σε κέρδη 5,2 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 4,1 εκατ. στο περυσινό 'α εξάμηνο.

Τα καθαρά κέρδη τα αποδιδόμενα στους μετόχους ανήλθαν σε € 6,7 εκατ. έναντι €-3,8 εκατ.πέρυσι.

Για τις επιμέρους επιδόσεις των θυγατρικών της η Intacom ανακοίνωσε τα ακόλουθα στοιχεία:


Intrakat: Τα περιοριστικά μέτρα του δεύτερου τριμήνου λόγωCOVID επέδρασαν στην κατασκευαστική δραστηριότητα του Ομίλου. Οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου Intrakat διαμορφώθηκαν σε € 87 εκατ. από € 126,2 εκατ. πέρυσι, μειωμένες κατά 31%.

Η λειτουργική κερδοφορία EBITDA διαμορφώθηκε σε € 2,7 εκατ. έναντι € 8,3 εκατ. το ά εξάμηνο 2019.

Φέτος ο Ομιλος υπέγραψε νέες συμβάσεις  102 εκατ. ευρώ και στις 30 Ιουνίου είχε ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων  € 320 εκατ. Πλέον του ανεκτέλεστου, έχει μειοδοτήσει σε νέα έργα 205 εκατ..ευρώ.

Intrasoft International: Ο Ομιλος υπεραπέδωσε σε όλα τα βασικά μεγέθη. Κατέγραψε αύξηση πωλήσεων  8,4% στα 93,3 εκατ. ευρώ, αύξηση  EBITDA κατά 51,8% (στα 9,5 εκατ.)  και υπερτριπλάσια κέρδη προ φόρων (3,3 εκατ. έναντι € 0,7 εκατ. πέρυσι)

.Φέτος υπέγραψε νέες συμβάσεις 409 εκατ., διαμορφώνοντας ανεκτέλεστο υπόλοιπο συμβάσεων  730 εκατ. ευρώ στις 30/6/2020.

Intracom Defense: Tο φετινό εξάμηνο για την IDE δεν ήταν ενδεικτικό, καθώς περιείχε στρέβλωση από ανισοβαρές πρόγραμμα τιμολογήσεων που την είχε οδηγήσει σε ζημιές. Ηεταιρία κατέγραψε πωλήσεις € 32,7 εκατ. και κέρδη προ φόρων € 1,5 εκατ. Εντός του εξαμήνου υπέγραψε νέες συμβάσεις € 58 εκατ. με αποτέλεσμα το ανεκτέλεστο υπόλοιπο να διαμορφωθεί στα € 137 εκατ.

Intradevelopment: Η εταιρία του Ομίλου που δραστηριοποιείται στο χώρο της ανάπτυξης ακινήτων, ολοκλήρωσε μέσα στο 2019 την πώληση των έργων που ανέπτυσσε τα τελευταία χρόνια, και βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης των επομένων. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο δεν είχε έσοδο και κατέγραψε ως ζημία το λειτουργικό της κόστος.

K-WIND: Η θυγατρική εταιρία του Ομίλου στο χώρο της ενέργειας πωλήθηκε τον Ιούνιο του 2020, με αποτέλεσμα τα μεγέθη της καθώς και το αποτέλεσμα της συναλλαγής να καταταγούν στις διακοπείσες δραστηριότητες του Ομίλου. Επισημαίνεται, ότι ο Ομιλος θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στο χώρο της ενέργειας μέσω επενδυτικών σχημάτων και επιλογών που εξετάζονται. Η μητρική εταιρία κατέγραψε κέρδος από τη συναλλαγή πώλησης της K-WIND ύψους € 3,1 εκατ. Τα κέρδη μετά φόρων για τη μητρική εταιρία από το σύνολο των δραστηριοτήτων της ανήλθαν σε €1 εκατ.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα για το Η12020, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Intracom Δημήτρης Κλώνης ανέφερε: « Τα αποτελέσματα του Ομίλου Intracom για το πρώτο εξάμηνο του 2020, που σας παρουσιάζουμε σήμερα, είναι προϊόν σκληρής και συντονισμένης δουλειάς σε απαιτητικό και αβέβαιο περιβάλλον, αποτέλεσμα της πανδημίας του COVID-19. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί όχι μόνο αντιμετωπίσαμε τα περιοριστικά μέτρα με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες για τον Όμιλο, αλλά με νέες συμβάσεις € 570 εκατ. εξασφαλίζουμε ισχυρή προοπτική ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια. Τέλος, στην εκπνοή του εξαμήνου ολοκληρώσαμε την πώληση της K-WIND, δημιουργώντας άμεσα αξία για την Εταιρεία και τους μετόχους μας. Σε αυτό το ρευστό περιβάλλον, δουλεύουμε εστιασμένοι στη συγκράτηση των βασικών μας μεγεθών σήμερα και ενισχύουμε την υποδομή για ισχυρή ανάπτυξη στο μέλλον.»

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα