Επιχειρήσεις

Intracom: Ενοποιημένες πωλήσεις ύψους 436 εκατ. ευρώ το 2020


Σε 436,5 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι πωλήσεις από συνεχιζόμενες δραστηριότητες του Ομίλου Intracom το 2020 έναντι 517,8 εκατ. ευρώ (αναμορφωμένων πωλήσεων), το 2019.

Η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) του Ομίλου από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκε στα 15,8 εκατ. ευρώ έναντι 33,4 εκατ. ευρώ το 2019.

Ο Όμιλος παρουσίασε ζημίες προ φόρων από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ύψους 16,2 εκατ. ευρώ.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η έλευση του COVID-19 είχε επίπτωση στις πωλήσεις αλλά κυρίως στην κερδοφορία της κατασκευαστικής δραστηριότητας του Ομίλου.

Η σημαντική βελτίωση στα βασικά μεγέθη των εταιριών του τεχνολογικού τομέα του Ομίλου Intracom απορρόφησε μέρος μόνο των απωλειών.

Σημειώνεται ότι στις 26/6/2020 η Intracom ανακοίνωσε την πώληση της θυγατρικής της K-WIND. H συναλλαγή είχε ως αποτέλεσμα για τον Όμιλο κέρδος 8,4 εκατ. ευρώ το οποίο καταγράφηκε στις διακοπείσες δραστηριότητες. Το αποτέλεσμα μετά φόρων από το σύνολο των δραστηριοτήτων διαμορφώθηκε σε -10,2 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2020, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Intracom, Δημήτρης Κλώνης ανέφερε: « Το 2020 ήταν μια χρονιά πρωτοφανών προκλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, από κάθε άποψη, υγειονομική, οικονομική, γεωπολιτική. Ο Όμιλος Intracom απορρόφησε μέρος των επιπτώσεων της πανδημίας χάρη στη σημαντική βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της Intrasoft International και της IDE. Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα, ο Όμιλος Intracom θα συμβάλλει στην πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, αξιοποιώντας το δυναμικό των εταιριών του και την τεχνογνωσία που έχει κεφαλαιοποιήσει στη μακρόχρονη πορεία του».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Intracom