Αγορές

Ήπια κέρδη στη Wall


Με ήπια κέρδη έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, ενώ πορεία των επιτοκίων παραμένει στο προσκήνιο των αγορών.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψαν μικρή άνοδο, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας για τον πληθωρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επίσης θα κοινοποιηθούν ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών και οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας. Επίσης, θα μιλήσει και ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ.

Νωρίτερα, οι αποδόσεις των ομολόγων άγγιξαν υψηλά πολλών ετών, με το 10ετές να ανεβαίνει 5 μβ στο 4,49%, ενώ ο δείκτης  του δολαρίου φτάνει στο 105,86.  

Σε αυτό το πλαίσιο, την προσοχή των επενδυτών αναμένεται να μονοπωλήσουν τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν στο τέλος της εβδομάδας για τον πληθωρισμό. Μια ενθαρρυντική μέτρηση του δείκτη για τις δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης –του προτιμώμενου δείκτη της Fed για τον πληθωρισμό– θα μπορούσε να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που έχουν διαμορφώσει οι φόβοι για τα επιτόκια.

Στα επιχειρηματικά νέα της ημέρας, σε νέες περιπέτειες μπαίνει η Evergrande αφού η εταιρεία δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να εκδώσει νέο χρέος, ως αποτέλεσμα έρευνας σε μία από τις θυγατρικές της. Οι μετοχές του κινεζικού κολοσσού real estate υποχώρησαν 19,1% σήμερα Δευτέρα μετά τη γνωστοποίηση ότι θυγατρική της στο Χονγκ Κονγκ βρίσκεται υπό έρευνα.

Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων δεν «πληροί τα προσόντα για την έκδοση νέων τίτλων», καθώς η κύρια θυγατρική της, η Hengda Real Estate Group, διερευνάται, ανέφερε σε δήλωση στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ την Κυριακή.  

Χαμηλό τριών ετών κατεγράφη στον όγκο των διεθνών εμπορικών συναλλαγών τον Ιούλιο. Σύμφωνα με τους Financial Times, ο όγκος διεθνών εμπορικών συναλλαγών διολίσθησε 3,2% τον Ιούλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα της 2022, όπως δείχνει η μέτρηση του Παρατηρητηρίου του Παγκόσμιου Εμπορίου, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Αύγουστο του 2020. Ο μεγαλύτερος εξαγωγές εμπορικών αγαθών, η Κίνα, κατέγραψε απώλειες 1,5%, ενω η ευρωζώνη 2,5% και οι ΗΠΑ 0,6%. 

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 34,007.21 μονάδες, με κέρδη 0.13%.

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 4,337.36 μονάδες, ανεβαίνοντας 0.40%.    

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 13,271.32 μονάδες, με άνοδο 0.45%.

Tο συμβόλαιο του χρυσού διολίσθησε 0,5% στα 1.936,6 δολ. ανά ουγγιά.

Στο πετρέλαιο, το συμβόλαιο του wti μειώθηκε 35 cents, στα 89,68 δολ. το βαρέλι, ενώ το Brent ενισχύθηκε 2 cents στα 93,29 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα