Διεθνή

Ισπανία: Το Κοινοβούλιο ενέκρινε τον νόμο περί αμνηστίας των Καταλανών αυτονομιστών


Ο Κάρλες Πουτζντεμόν χαιρέτισε σήμερα, από το Βέλγιο, την υιοθέτηση από το ισπανικό κοινοβούλιο νόμου για τη χορήγηση αμνηστίας στους αυτονομιστές που ενεπλάκησαν στην απόπειρα απόσχισης της Καταλονίας το 2017 ως μια "ιστορική" ημέρα στον "μακροχρόνιο αγώνα" των αυτονομιστών.

"Σήμερα, ένα ιστορικό γεγονός έλαβε χώρα στον μακροχρόνιο και ανεπίλυτο αγώνα μεταξύ της Καταλονίας και του ισπανικού κράτους", δήλωσε σε επίσημη ομιλία που απηύθυνε από το Βατερλό, κοντά στις Βρυξέλλες, όπου εγκαταστάθηκε το 2017 για να γλιτώσει από τις διώξεις της ισπανικής δικαιοσύνης, οι οποίες τώρα αναμένεται να αρθούν χάρη σε αυτό τον νόμο.

Οι Ισπανοί βουλευτές ενέκριναν οριστικά τον νόμο για την αμνηστία των Καταλανών αυτονομιστών, γεγονός που θα επιτρέψει την επιστροφή αυτονομιστών που βρίσκονται ακόμη στην εξορία, μετά την αποτυχημένη απόπειρα απόσχισης το 2017, μεταξύ των οποίων και ο Κάρλες Πουτζντεμόν.

Η τελευταία συνεδρίαση του ισπανικού κοινοβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα έγινε σε τεταμένη ατμόσφαιρα, ενώ ο νόμος περί αμνηστίας εγκρίθηκε με 177 ψήφους υπέρ, έναντι 172 κατά, την ώρα που η απόλυτη πλειοψηφία ήταν 176 ψήφοι. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις