Αγορές

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στο χρηματιστήριο, προηγούνται οι τράπεζες


Αλλαγή κλίματος και σκηνικού στο χρηματιστήριο: Μετά από τρεις μέρες πτώσης με σημαντικές απώλειες σε όλο το εύρος του ταμπλό, οι βασικοί δείκτες του ΧΑ κινούνται σήμερα σε τροχιά ανάκαμψης, σημειώνοντας αξιόλογα κέρδη. Στο +1,10% πήγε νωρίτερα ο ΓΔ, υψηλό +1,85% σημείωσε ο τραπεζικός.

 Η έντονη συναλλακτική κίνηση και ο αυξημένος τζίρος (περίπου 50 εκατ. ευρώ σε 4 ώρες) υποδηλώνουν ενεργό παρουσία ισχυρών χαρτοφυλακίων, που επιστρέφουν  ως αγοραστές.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος οι τραπεζικές μετοχές,που καλύπτουν το 60%(!) του συνολικού τζίρου. Ωθηση στις μετοχές του κλάδου συνεχίζουν να δίνουν οι εκθέσεις-αναλύσεις διεθνών οίκων, που βλέπουν περιθώρια περαιτέρω ανόδου και συνιστούν τοποθετήσεις.

Κλίμα αναμονής και επιφυλακτικότητας επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου οι δείκτες κινούνται με οριακές μεταβολές, ενώ αμβλύνονται οι ανησυχίες για τις πολιτικές εξελίξεις στη Γαλλία και τις παρενέργειες τους στο ευρωπαϊκό σύστημα.

Με ενδιαφέρον αναμένονται τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη και τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ

Μετοχές και δείκτες

Οσον αφορά την πορεία του ΧΑ, αναλυτές επισημαίνουν ότι με την πτώση των προηγούμενων ημερών δοκιμάστηκε και επιβεβαιώθηκε η στήριξη στην περιοχή των 1.395 μονάδων. Ο πήχυς της ανάκαμψης τοποθετείται τώρα στις 1.423 μονάδες, τις οποίες ο ΓΔ μπορεί να υπερβεί με ευκολία αν διατηρηθεί το θετικό κλίμα. Σε περίπτωση αυξημένης μεταβλητότητας δεν αποκλείεται ο ΓΔ να δοκιμάσει πάλι τη στήριξη στις 1.395.

Προς το παρόν ο  Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.417,7  μονάδες με άνοδο 0,95%. Μέχρι στιγμής έχει σημειώσει  ψηλό +1,11% στις 1.419,69 μονάδες και χαμηλό +0,22% στις 1.407,2.
Ο FTASE25  της μεγάλης κεφαλαιοποίησης κερδίζει 0,90% στις 3.436,5 μονάδες. Στο +0,70% ο δείκτης των mid caps
 Ο τραπεζικός δείκτης  πήγε από -0,22% μέχρι +1,85%. Τώρα κερδίζει 1,55%.

Στο τραπεζικό ταμπλό προηγείται η Εθνική με +2,6%. Ακολουθούν Alpha +1,7%, Πειραιώς +1,5%, Τρ. Ελλάδος +1,1%, Eurobank και Optima +0,7%, Attica Bank +0,5%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips εντυπωσιάζει η Ελλάκτωρ με +6,4%, ενόψει επιστροφής κεφαλαίου 0,50 ευρώ ανά μετοχή, που αντιστοιχεί σε απόδοση 20%(!!) επι της τελευταίας τιμής κλεισίματος. Ακολουθούν Motor Oil  +2,5%, ΔΕΗ +2,4%, Aegean +1,7%, Τιτάν +1,4%, Jumbo και Autohellas +1%.

Με απώλειες Μυτιληναίος και ΕλβάλΧαλκόρ -0,3%, Coca-Cola και ΟΠΑΠ -0,2%

.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα