Διεθνή

Ιταλία: Μαζική πολιτική συγκέντρωση εναντίον της Μελόνι


Πάνω από πενήντα χιλιάδες άτομα πήραν μέρος, σήμερα το απόγευμα, στην συγκέντρωση του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, στην πλατεία του Λαού της Ρώμης. «Λέμε "φτάνει", με την κυβέρνηση Μελόνι, λέμε "φτάνει" σε μια κυβέρνηση που μέσα σε ένα χρόνο αύξησε την απασχόληση χωρίς εγγυήσεις, κατήργησε την στήριξη των ανέργων και προώθησε περικοπές στην δημόσια υγεία» είπε η γραμματέας των Δημοκρατικών, Έλι Σλάιν.

Στην σημερινή κινητοποίηση «Για ένα δικαιότερο μέλλον, η εναλλακτική υπάρχει» συμμετείχε και ο επικεφαλής του κινήματος Πέντε Αστέρων και πρώην πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος τόνισε ότι «ο διάλογος με το Δημοκρατικό Κόμμα συνεχίζεται» και ότι «οι "πεντάστεροι" επιβεβαιώνουν πως είναι κάθετα αντίθετοι με την πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση της χώρας, αρχίζοντας από τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2024».

Η Σλάιν κατηγόρησε την Τζόρτζια Μελόνι ότι «δεν μείωσε τους φόρους, δεν σεβάστηκε τις υποσχέσεις της για μεγαλύτερη πρόσβαση στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς, ενώ αύξησε τον ΦΠΑ ακόμη και στις πάνες των μωρών». Παράλληλα, έκρινε αντισυνταγματική την συμφωνία της Ιταλίδας πρωθυπουργού με τον Αλβανό ομόλογό της, Έντι Ράμα, η οποία αφορά την δημιουργία δυο κλειστών κέντρων για παράτυπους μετανάστες, στην βόρεια Αλβανία.

Η γραμματέας του Ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος, τέλος, τάχθηκε υπέρ ενός «ευρύτατου πεδίου συμμαχιών, για να μπορέσει να ηττηθεί η σημερινή, δεξιά πλειοψηφία» και ανακοίνωσε ότι το επόμενο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος θα διεξαχθεί στη Ρώμη.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα