Διεθνή

Ιταλία: Υποψήφια της κεντροαριστεράς νέα περιφερειάρχης Σαρδηνίας


Με ελάχιστη διαφορά ψήφων, η Αλεσάντρα Τόντε, υποψήφια του Κινήματος Πέντε Αστέρων και συμμαχίας πρασίνων και κεντροαριστεράς, εξελέγη νέα περιφερειάρχης της Σαρδηνίας.

Συγκέντρωσε ποσοστό 45,3%, έναντι του 45% του κύριου αντιπάλου της και υποψήφιου της συντηρητικής παράταξης, Πάολο Τρούτσου.

Το «ευρύ πεδίο» της του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, της αριστεράς και των «πεντάστερων» υπερίσχυσε, κυρίως, σε μεγάλες πόλεις όπως το Κάλιαρι, πρωτεύουσα του νησιού, το Σάσαρι και το Νούρο.

Το κόμμα της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι, Αδέλφια της Ιταλίας ζήτησε επανακαταμέτρηση των ψήφων σε τρεις κωμοπόλεις.

Χθες βράδυ, μετέβησαν στην Σαρδηνία από την Ρώμη η γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Έλι Σλάιν και ο πρόεδρος των Πέντε Αστέρων και πρώην πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

«Ο άνεμος έχει αλλάξει, η επιλογή μας επιβραβεύθηκε», έκρινε η Σλάιν, ενώ ο Κόντε τόνισε ότι «σοβαρά σχέδια φέρνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα».

Από την δεξιά, ο υπουργός εξωτερικών και επικεφαλής της Φόρτσα Ιτάλια Αντόνιο Ταγιάνι υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα «δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά την διακυβέρνηση της χώρας και την συνεργασία των δυνάμεων που συνθέτουν την κυβέρνηση».

«Είμαι περήφανη (που) θα είμαι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της περιφέρειας της Σαρδηνίας», δήλωσε η Αλεσάντρα Τόντε.

πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα