ΕΥΖην

Joseph Altuzarra: "Το lockdown με δίδαξε αυτοφροντίδα και... ομορφιά"


Όπως πολλοί άνθρωποι, ο σχεδιαστής Joseph Altuzarra βρέθηκε κολλημένος στο σπίτι όταν χτύπησε η πανδημία της Covid-19. Το σπίτι του έγινε το γραφείο του και ξαφνικά, δεν υπήρξε διαχωρισμός μεταξύ της προσωπικής του και της επαγγελματικής του ζωής.

«Ήμουν σε υπερδιέγερση τα βράδια γιατί δεν υπήρχε σαφής διάκριση και επίσης ένιωθα νωθρός και αντιπαραγωγικός το πρωί, επειδή ήταν δύσκολο να μεταβώ από το να είμαι στο σπίτι στο «είμαι στη δουλειά»», λέει. Έτσι, ανέπτυξε ένα τελετουργικό ομορφιάς για να τον βοηθήσει να περάσει τις μέρες του.

«Η ομορφιά ήταν πάντα κάτι που με ενδιέφερε, αλλά πάντα ως αντίδραση σε ένα πρόβλημα που προσπαθούσα να λύσω», εξηγεί ο Αλτουζάρα. «Είχα μεγάλο πρόβλημα με την ακμή ως έφηβος και πάντα αντιμετώπιζα την ομορφιά με μια διορθωτική, σχεδόν φαρμακευτική, προσέγγιση.

Αλλά μέσα στην καραντίνα, άρχισα να μαθαίνω περισσότερα για την αυτοφροντίδα, τα ολιστικά οφέλη μιας ρουτίνας ομορφιάς και διάφορα προϊόντα. Βρήκα ότι ήταν διαλογιστικό - μια στιγμή αυτοστοχασμού που χρειαζόμουν».
 
Ο σχεδιαστής ζήτησε τη βοήθεια φίλων του ασχολούνται με την βιομηχανία της ομορφιάς ώστε να τον καθοδηγήσουν.

«Για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, είχα εμμονή με την απολέπιση του δέρματός μου - θα μπορούσε να πει κανείς υπερβολική απολέπιση - πιστεύοντας ότι θα θεράπευε τους φραγμένους πόρους μου και τα προβλήματα ακμής. Αν μη τι άλλο, έκανε τα πράγματα χειρότερα», θυμάται.

«Μακάρι να είχα μάθει νωρίτερα ότι η μη χρήση σκληρών προϊόντων και τεχνικών στο δέρμα μου θα το βοηθούσε να φαίνεται καλύτερο. Η χρήση ενός λαδιού προσώπου στο ήδη λιπαρό δέρμα μου, για παράδειγμα, ήταν αδιανόητο, αλλά τελικά ήταν μία αποκάλυψη».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα