Τράπεζες

JP Morgan: Πώς αποτιμά τις ελληνικές τράπεζες - Νέες τιμές στόχοι


Θετικές είναι οι εκτιμήσεις των αναλυτών της JP Morgan για τις ελληνικές τράπεζες αλλά και συνολικά για την πορεία που θα ακολουθήσει η οικονομία. Ειδικότερα, ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός όμιλος ξεχωρίζει ξανά ως βασική επιλογή την Eurobank, για την οποία διατηρεί τη σύσταση «overweight».

Την ίδια σύσταση δίνει και για τις Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα, ενώ για την Τράπεζα Πειραιώς «ουδέτερη». Αιτιολογώντας την εν λόγω σύσταση για τη μετοχή της Πειραιώς, η JP Morgan υποστηρίζει ότι βρίσκεται βήματα πίσω σε σχέση με τις λοιπές συστημικές τράπεζες.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η JP Morgan «χαιρετίζει» το γεγονός ότι οι τέσσερις τράπεζες έχουν απομειώσει σημαντικά τα «κόκκινα» ανοίγματά τους, τονίζοντας ότι οι τιτλοποιήσεις που πραγματοποιούν σε χαρτοφυλάκια με NPE’s, έχουν συνεισφερει τα μέγιστα σ’ αυτή την προσπάθεια.

Ο αμερικανικός όμιλος εκτιμά ότι έως το τέλος του 2021, Εθνική Τράπεζα και Eurobank θα μειώσουν σε μονοψήφιο επίπεδο τα NPE’s και κατά το πρωτο εξάμηνο του 2022, θα επιτύχουν αυτόν τον στόχο Alpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς.

Οι τιμές στόχοι που δίνει η JP Morgan, για τις ελληνικές τράπεζες είναι οι ακόλουθες: 

  •  Alpha Bank: 1,5 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 35%, 
  • Eurobank: 1,20 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 29%, 
  • Εθνική Τράπεζα: 3,30 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 20% και 
  • Τρ. Πειραιώς: 1,90 ευρώ, με περιθώριο ανόδου 29%. 
     
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα