Επιχειρήσεις

Και στο retail banking η Google


Στη λιανική τραπεζική σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της η Google, σύμφωνα με δημοσιεύματα αμερικανικών media που ειδικεύονται στον τομέα ψηφιακής τεχνολογίας.

Οπως αναφέρεται,  η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει από το 2020 λογαριασμούς όψεως, κάνοντας την πιο τολμηρή κίνηση ως πρώτο βήμα εισόδου   στον τομέα της λιανικής τραπεζικής.

Για να θέσει σε εφαρμογή τα σχέδια αυτά, η Google θα συνεργαστεί με τη Citigroup και τη Stanford Federal Credit Union, όπως έγραψε η Wall Street Journal.

Το project αυτό, με το κωδικό όνομα Cache, καθιστά τον τεχνολογικό κολοσσό τον τελευταίο από τους γίγαντες της Silicon Valley που προσπαθεί να διεκδικήσει μερίδιο από την αγορά των τραπεζικών υπηρεσιών.

Έχουν προηγηθεί Apple και Facebook, οι οποίες όμως έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα λόγω του αυξανόμενου σκεπτικισμού των καταναλωτών να παρέχουν στις τεχνολογικές εταιρείες πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα τους.

Η Google σκοπεύει να παρέχει τους λογαριασμούς όψεως εξ ονόματος των πιστωτικών ιδρυμάτων με τα οποία θα συνεργαστεί και όχι ως δικό της προϊόν.

Ο Caesar Sengupta, στέλεχος της Google, αναφερόμενος στα σχέδια του τεχνολογικού κολοσσού, τόνισε στη WSJ ότι στόχος της Google είναι να διευκολύνει τους πελάτες της. "Εάν μπορούσε να βοηθήσουμε περισσότερους ανθρώπους να κάνουν περισσότερα πράγματα με ψηφιακό τρόπο, αυτό θα είναι καλό και για το διαδίκτυο και για εμάς”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την είδηση ο Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Mark Warner, ο οποίος είναι από τις πιο ηχητές φωνές στις ΗΠΑ για την ανάγκη θέσπισης ρυθμιστικού πλαισίου για τη λειτουργία των τεχνολογικών εταιρειών εξέφρασε τις επιφυλάξεις του. "Είμαι ανήσυχος, είτε μιλάμε για το libra είτε για την πρόταση της Google, όταν οι τεχνολογικοί γίγαντες μπαίνουν σε νέα πεδία δραστηριότητας, πριν ακόμα ξεκινήσει η θέσπιση ορισμένων ρυθμιστικών κανόνων λειτουργίας”.

Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Google