ΕΥΖην

"Καρώ" του Burberry σε... λιβάδια


Τιμώντας την ιστορία του, ο οίκος Burberry χρησιμοποίησε το τελευταίο δίμηνο της προηγούμενης χρονιάς φιλικές προς το περιβάλλον βαφές και λουλούδια για να δημιουργήσει δύο προσωρινές εγκαταστάσεις στα Κανάρια και τη Νότια Αφρική που μιμούνταν τα καρώ, σήμα κατατεθέν του, όταν τις έβλεπε κανείς από ψηλά.

Στα Κανάρια, στη νήσο El Hierro, ο Κουβανο-αμερικανός καλλιτέχνης Jorge Rodriguez-Gerada χρησιμοποίησε φυσικές βαφές για να δημιουργήσει μια με εμβαδόν 4.500 τετραγωνικά εκδοχή του αναγνωρίσιμου καρώ μοτίβου, η οποία εκτεινόταν σαν το κασμιρένιο κασκόλ, ένα από τα πλέον γνωστά αξεσουάρ του Burberry που είχε παρουσιαστεί τη δεκαετία του 1970.

Το νησί επελέγη επειδή, στις αρχές του 20ού αιώνα, η Elsie Burberry, νύφη του ιδρυτή του οίκου Thomas Burberry, είχε ταξιδέψει στα Κανάρια και αποκτήσει συναισθηματική σύνδεση με τα εκεί τοπία. Η εγκατάσταση παρέμεινε για μία εβδομάδα, τον περασμένο Νοέμβριο (https://www.instagram.com/p/CnkL5Q_ouCz/).

Η δεύτερη εγκατάσταση, σε ένα λιβάδι στην περιοχή Overberg, ανατολικά του Κέιπ Τάουν· στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, ο οίκος παρήγγειλε σε ντόπιους ειδικούς να φυτέψουν λουλούδια σε μια έκταση 1.064 τετραγωνικών μέτρων, σχηματίζοντας το ίδιο μοτίβο.

Η τοποθεσία επελέγη ως αναφορά στους εκλιπόντες αεροπόρους Betty Kirby-Green και Arthur Clouston που, το 1937, πιλοτάρισαν το αεροσκάφος «The Burberry» από το Λονδίνο στο Κέιπ Τάουν και προσγειώθηκαν κοντά στο εν λόγω λιβάδι (https://www.instagram.com/p/Cnmjud7I3oA/).

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα