Χρηστικά

Καταναλωτές σε ρόλο φοροελεγκτή – «Τσεκάρισμα» αποδείξεων μέσω κινητού


Η ΑΑΔΕ δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες, μέσω των κινητών τηλεφώνων του, να ελέγχουν-τσεκάρουν αν οι αποδείξεις που λαμβάνουν μετά από συναλλαγές, είναι γνήσιες ή πλαστές. 

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων  δημιούργησε μια νέα εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα που θα ενεργοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, οι καταναλωτές θα μπορούν να ελέγξουν τα στοιχεία και την εγκυρότητα μιας απόδειξης, την οποία λαμβάνουν στο πλαίσιο συναλλαγής τους, σκανάροντας με το κινητό τους τηλέφωνο τον QR code που βρίσκεται σε αυτή.

Κατόπιν, όπως περιγράφεται στη σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, τα δεδομένα θα αποστέλλονται αυτομάτως στο σύστημα της ΑΑΔΕ και ο καταναλωτής θα ενημερώνεται για το αποτέλεσμα του ελέγχου. Εφόσον προκύψει παράβαση τότε ο καταναλωτής θα έχει τη δυνατότητα να αναφέρει την απόδειξη στην ΑΑΔΕ. 

Πρόκειται για μια νέα εφαρμογή που έχει διττό σκοπό: πρώτον να αποτελέσει «όπλο» προστασίας των καταναλωτών και δευτερον να ενημερώνει εγκαίρως τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν και  οι οποίες θα τίθενται στις πρώτες θέσεις της λίστας για άμεσους ελέγχους.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα