Πολιτική

Καταστατικό συνέδριο το φθινόπωρο ανακοίνωσε ο Κασσελάκης - «Ήρθα για να μείνω»


Τη διεξαγωγή καταστατικού συνεδρίου το φθινόπωρο προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ζητώντας παράλληλα ξεκάθαρη εντολή στις ευρωεκλογές για να διεκδικήσει την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών στη χώρα.

«Έχω έρθει για να μείνω στην πατρίδα μου, στο κόμμα μας. Η επόμενη μέρα των ευρωεκλογών είναι μία συνέχεια για μένα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις ξεκινήσαμε. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας», τονίζει σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Μεταξύ άλλων σημειώνει πως θα διεκδικήσει και την ανατροπή στο εκλογικό αποτέλεσμα. «Πριν από τρεις μήνες μας είχαν πεθαμένους και τώρα έχουμε ανακάμψει» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης, υπογραμμίζοντας πως μετά την τριπλή διάσπαση το κόμμα έχει ανασυνταχθεί.

Ο Στέφανος Κασσελάκης καλεί τους πολίτες να δώσουν ξεκάθαρη εντολή για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέει, μια ισχυρή αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι δεν κονταίνει η αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας αν δεν ψηλώσει η προοδευτική αντιπρόταση.

Σχετικά με τη διεξαγωγή του καταστατικού συνεδρίου, αναφέρει πως οι διαδικασίες για την οργάνωσή του θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο, ενώ απαντώντας στα περί συνεργασίας με άλλα κόμματα τόνισε: «Δεν θα μπω σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με αρχηγούς άλλων κομμάτων. Το δημοκρατικό μέτωπο δεν φτιάχνεται από πάνω. Από την κοινωνία την ίδια, μπορεί να φτιαχτεί. Η κοινωνία θα μιλήσει, η κοινωνία θα ενώσει».

Σε άλλο σημείο του άρθρο του αναφέρει: «Τώρα ξέρετε τι θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ποτέ δεν θα είναι ο ίδιος με τον ΣΥΡΙΖΑ του 2015».

Τέλος, σε ότι αφορά το πρόγραμμα των περιοδειών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί από σήμερα μέχρι τη Δευτέρα, Κιλκίς, Γιαννιτσά, Θεσσαλονίκη, Περαία και Βέροια.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις