Τουρισμός

Κεφαλογιάννη από την Κεφαλονιά: Στόχος μας είναι η τουριστική ανάπτυξη μέσω των εναλλακτικών μορφών τουρισμού


Την Κεφαλονιά επισκέφθηκε χθες η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο της περιοδείας της στα νησιά του Ιονίου.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας με τον Μητροπολίτη κ.κ. Δημήτριο, παρουσία του βουλευτή Κεφαλληνίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Παναγή Καππάτου, του γενικού γραμματέα τουριστικής ανάπτυξης του κ. Μύρωνα Φλουρή, του Αντιπροέδρου του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνου Ζήκου και του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας – Ιθάκης κ. Σωτήρη Κουρή.

Στη συνέχεια μετέβη στο Διοικητήριο Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Γιάννη Τρεπεκλή, παρουσία φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού στην οποία παραβρεθήκαν μεταξύ άλλων και ο Βουλευτής Κεφαλληνίας της Νέας Δημοκρατίας Παναγής Καππάτος, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Μύρωνας Φλουρής, ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Ζήκος, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας -Ιθάκης Σωτήρης Κουρής, η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Ελένη Παπαναστασάτου, ο Δήμαρχος Ληξουρίου Γιώργος Κατσιβέλης, ο Δήμαρχος Σάμης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αργοστολίου Νίκος Κουρκουμέλης και ο Αντιδήμαρχος Έργων Αργοστολίου Σπύρος Σαμούρης.

Στην εισήγησή της η Υπουργός Τουρισμού έκανε ευρεία αναφορά στις δράσεις τις νομοθετικές παρεμβάσεις και τα έργα υποδομών που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

- Τη σύσταση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, του Παρατηρητηρίου για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στη Μεσόγειο και του Συμβουλίου Οινοτουρισμού.

-Τις πρωτοβουλίες για τη ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού.

- Την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας για την αναβάθμιση των τουριστικών λιμένων, τη βελτίωση της προσβασιμότητας στις παραλίες κ.α.

- Την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και της τεχνητής νοημοσύνης για την καλύτερη πληροφόρηση των επισκεπτών, και την αποτελεσματικότερη προβολή της χώρας στο εξωτερικό.

- Την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και κατάρτισης των εργαζομένων στον τουρισμό

- Τις αλλαγές στο καθεστώς της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

- Το νέο Ειδικό Χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό

«Το σύνολο των έργων και των παρεμβάσεων αυτών», υπογράμμισε η κα Όλγα Κεφαλογιάννη «θα συμβάλουν στην προώθηση μιας βιώσιμης και ισόρροπης τουριστικής ανάπτυξης, αλλά και στην ανάδειξη των δυνατοτήτων των προορισμών μας που μπορεί να αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο και η Κεφαλονιά. Μπορούμε να επενδύσουμε και να αναπτύξουμε τις ειδικές μορφές τουρισμού όπως το yachting, τον καταδυτικό και αλιευτικό τουρισμό, τον οινοτουρισμό αλλά και τον θρησκευτικό τουρισμό ως αναπόσπαστο μέρος του πολιτιστικού τουρισμού»’.

Και πρόσθεσε :

«Μπορούμε μαζί, να αναδείξουμε το φυσικό περιβάλλον εξαιρετικής ομορφιάς της Κεφαλονιάς, το πολύ σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο, τα σπουδαία θρησκευτικά μνημεία. Αλλά και το ορεινό τοπίο, τα σπήλαια, τους γραφικούς οικισμούς, την ξεχωριστή γαστρονομική παράδοση, τα τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας».

Μετά τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις των φορέων και των επαγγελματιών, στη συζήτηση που ακολουθήσε για τις προοπτικές του νησιού Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε χαρακτηριστικά:

«Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να διευρύνουμε το χώρο και το χρόνο για την τουριστική ανάπτυξη μέσω των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ο τουριστικός σχεδιασμός να γίνεται με τις περιφέρειες και τους δήμους. Να εμπλουτίσουμε την τουριστική προσφορά και να επιτύχουμε ροές επισκεπτών στη διάρκεια του έτους και σε όλες τις περιφέρειες. Η επιτυχία στον τουρισμό έρχεται μόνο μέσα από συνεργασίες. Οποίες πρωτοβουλίες και αν αναλαμβάνουμε θέλουμε την άποψη σας ώστε να την λαμβάνουμε υπόψη στο σχεδιασμό μας».

H υπουργός Τουρισμού υποσχέθηκε στους συνομιλητές της ότι μαζί με την Περιφέρεια θα εξετάσουν και ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη διαχείριση των υδάτινων πόρων που αποτελεί όπως είπε κεντρική κυβερνητική προτεραιότητα.

Επίσης, η κα Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε και με την Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Κεφαλονιάς και Ιθάκης κα Γιάννα Κουλουμπή, παρουσία στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Το απόγευμα η Υπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου και προσκύνησε το σκήνωμα του Αγίου, προστάτη και πολιούχου της Κεφαλονιάς.

Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στο Συνεταιρισμό Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας «Ορεάλιος Γη».

Μετά την ξενάγησή της στους χώρους του οινοποιείου δήλωσε ότι «οι συγκεκριμένες επισκέψεις αποτυπώνουν το ενδιαφέρον του Υπουργείου Τουρισμού για την περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού και του οινοτουρισμού».

Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη κάνοντας έναν απολογισμό της περιοδείας της στα νησιά του Ιονίου τόνισε ότι «προτεραιότητα της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Τουρισμού είναι η ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, μέσα από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των απαραίτητων εκείνων υποδομών που θα εξασφαλίζουν πρώτα την ευημερία των πολιτών ενώ θα μπορούν να τις απολαύσουν και οι επισκέπτες».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα