Επιχειρήσεις

Κέρδισε η ΔΕΠΑ Εμπορίας στη δικαστική “μάχη εκατομμυρίων” με ELFE


 Το Εφετείο Αθηνών δικαίωσε την ΔΕΠΑ Εμπορίας στην αντιδικία της της με την βιομηχανία λιπασμάτων ELFE (πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων -ΒΦΛ) για τις τιμολογήσεις φυσικού αερίου κατά την περίοδο 2010-2015.

Κλείνει έτσι μία νομική και οικονομική εκκρεμότητα που αποτελούσε σκόπελο στην προσπάθεια πώλησης-αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ Εμπορίας, αναγκάζοντας το ΤΑΙΠΕΔ να “παγώσει” τις διαδικασίες.

Η ELFE ανήκε παλαιότερα στον όμιλο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και φημολογείται ότι παραμένει υπό τον έλεγχο του μέσω διαφόρων funds και εταιρειών offshore. Επικαλούμενη καταχρηστικό τρόπο τιμολόγησης των ποσοτήτων φυσικού αερίου που αγόραζε την περίοδο 2010-2015 από την ΔΕΠΑ, ζητούσε επιστροφές και αποζημιώσεις 302 εκατ. ευρώ. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών της επιδίκασε ποσό 63 εκατομμυρίων.

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας όχι μόνον αρνούνταν αυτή την υποχρέωση, αλλά ζητούσε 130 εκατ. ευρώ, ως ληξιπρόθεσμες οφειλές από κατανάλωση φυσικού αερίου στο επίμαχο χρονικό διάστημα.
 Προσέφυγε λοιπόν στο Εφετείο, που ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση και την διαίωσε.

Νομικά η υπόθεση θα έχει συνέχεια, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι η ELFE  θα ασκήσει αναίρεση στον Αρειο Πάγο – το ποσό είναι πολύ μεγάλο...

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα