Πολιτική

Κεχαγιά: Αντίπαλος μας η Δεξιά, στόχος μας να λύσουμε τα προβλήματα του κόσμου


«Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στους πολίτες, που έχουν ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ από τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ότι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπάρχει σοβαρότητα και υπάρχει θέληση να σκύψουμε στα προβλήματα τους και χέρι- χέρι να προχωρήσουμε ”για μια καλύτερη ζωή”», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στον ρ/σ «Ράδιο ΓΑΜΜΑ 94.0».

Ανέφερε ότι «το κλίμα είναι εξαιρετικό και στο εσωτερικό του κόμματος και στην κοινωνία» σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και πως «αντίπαλός μας είναι η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη, αυτός είναι ο πραγματικός αντίπαλος και ο στόχος μας είναι να λύσουμε τα προβλήματα του κόσμου, τα προβλήματα της καθημερινότητας, τα θέματα της ακρίβειας».

Χαρακτήρισε παραδοξότητα ότι και στη μάχη των ευρωεκλογών «όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και η κυβέρνηση της ΝΔ χτυπούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». «Τόσο η κυβέρνηση όσο και τα κόμματα του λεγόμενου αριστερού και προοδευτικού χώρου επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, γιατί ο στόχος είναι η εξαφάνισή του», υποστήριξε. Ανέφερε ειδικότερα ότι «η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη το κάνει επειδή υπηρετεί το δόγμα του κ. Βορίδη, που όλοι θα θυμάστε, ότι πρέπει να τελειώνουμε πια με την ιστορία της Αριστεράς…» και «από την άλλη, τα κόμματα που είναι από το κέντρο και πιο αριστερά -ας το πούμε έτσι- ιδεολογικά, πολιτικά και αξιακά, δεν θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να έχει την πρωτοκαθεδρία».

Υποστήριξε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης παίζει την τελευταία του ζαριά στην ηγεσία του κόμματος, όπως λένε τα ίδια τα στελέχη του κόμματός του, γιατί μετά από τόσα που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος δεν κατάφερε να αναπτύξει μια τέτοια δυναμική που να απειλήσει έστω και τη δεύτερη θέση» και προσέθεσε: «Επομένως και εκεί υπάρχει εσωτερική μουρμούρα και ”πιάνεται” από πράγματα που μπορεί να του δίνουν κάποιες ατάκες, οι οποίες, όμως, δημιουργούν εντύπωση του δευτερολέπτου χωρίς να υπάρχει πολιτική ουσία».

Για τη Νέα Αριστερά σχολίασε ότι «προσπαθεί να δικαιολογήσει τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χτυπώντας τον σε καθημερινή βάση». Δήλωσε ότι «άρα ο στόχος τους δεν είναι να χτυπούν τη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη, αλλά να χτυπούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μήπως οι ίδιοι αναβαθμιστούν πολιτικά».

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις, είπε μεταξύ άλλων πως «όταν ο κ. Κασσελάκης μιλάει για ανατροπή και οι υπόλοιποι υποστηρίζουμε ότι μπορεί να γίνει ανατροπή στις ευρωεκλογές, δεν βλέπουμε μόνο τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουμε και τα ποσοστά της κυβέρνησης». «Εάν η κυβέρνηση έχει απώλεια 10 μονάδων σε σχέση με τον Ιούνιο του 2023, δηλαδή πριν από δέκα μήνες, αυτό είναι ένα πολιτικό θέμα», είπε. Σχολίασε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «μακάρι να έρθει η ανατροπή με την πρωτιά, αν όμως δεν έρθει η πρωτιά στις ευρωεκλογές, γιατί και ο χρόνος μέχρι τις εκλογές είναι περιορισμένος, -πρέπει κι εμείς να αποκτήσουμε μια δυναμική και να αυξήσουμε τις ταχύτητές μας- η πρωτιά θα έρθει στις εθνικές εκλογές». Ανέφερε ότι «στις ευρωεκλογές θα αποτυπωθεί ότι η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη έχει χάσει την πρωτοκαθεδρία της, αυτή την απόλυτη κυριαρχία…», καθώς «οι κυβερνήσεις και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κρίνονται κάθε μέρα».

Σχετικά με τα περιστατικά επιθέσεων εναντίον βουλευτών της ΝΔ, είπε ότι «τόσο το περιστατικό εναντίον της κυρίας Αλεξοπούλου όσο και η επίθεση σε βάρος της κυρίας Δεληκάρη είναι απολύτως καταδικαστέα». Σημείωσε ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να έχει λόγο στις πολιτικές επιλογές.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα