Οικονομία

Κίνα: Μειώθηκαν οι φόροι κατά 27,5% στα προϊόντα εισαγωγής την περίοδο 2016-2020


Το συνολικό ποσοστό των φόρων που επιβλήθηκαν στα προϊόντα εισαγωγής στην Κίνα μειώθηκε κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 25% στη διάρκεια του 13ου Πενταετούς Προγράμματος για την περίοδο 2016-2020, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, όπως ανακοίνωσε χθες, η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων στην Κίνα (GAC).

Το συνολικό ποσοστό φόρων μειώθηκε από 21,8% σε 15,8% κατά την αναφερόμενη περίοδο, καταγράφοντας μείωση κατά 27,5% σύμφωνα με την GAC.

Η μεγαλύτερη μείωση των φόρων προήλθε από τη σημαντική μείωση που έκανε το Πεκίνο στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), αλλά και στους δασμούς εισαγωγής προϊόντων, κατά την αναφερόμενη περίοδο.

Ωστόσο, το σύνολο των δασμών και των φόρων που επιβλήθηκαν, κυρίως ο ΦΠΑ, αλλά και ο φόρος κατανάλωσης σε εισαγόμενα προϊόντα, αυξήθηκαν κατά 8,7% στα 8,99 τρισεκατομμύρια γουάν (περίπου 1,39 τρισεκατομμύρια δολάρια) κατά την τελευταία πενταετία, όπως δείχνουν τα στοιχεία των τελωνείων.

Η αύξηση αυτή, δείχνει ότι η Κίνα αύξησε σημαντικά τις εισαγωγές προϊόντων στη διάρκεια της περιόδου του 13ου Πενταετούς Προγράμματος.